Høie gir håp til Sverige-hungrige nordmenn

Regjeringen jobber for at en løsning for karantenefrie reiser mellom ulike regioner i Norden vil være på plass innen 15. juni, sier helseminister Bent Høie (H).

SVERIGE: Helse- og omsorgsminister sier de jobber for en løsning med de nordiske landene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SVERIGE: Helse- og omsorgsminister sier de jobber for en løsning med de nordiske landene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi har funnet en løsning sammen med Danmark, og vi jobber for en tilsvarende løsning med de andre nordiske landene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til NTB.

– Smittesituasjonen er veldig ulik i de ulike delene av våre naboland. Og vi tenker at man kan forholde seg til ulike deler i nabolandene, ikke bare selve grensen mot et land, sier han.

Gir håp

Det kan gi håp for de over 12.400 nordmennene som har hytte i Sverige. Over 5.500 av dem har undertegnet et opprop der de krever et klart svar på om de kan få bruke hyttene sine i sommer – uten karanteneplikt. Mange har hytte i Västra Götaland, der det ifølge svensk statistikk er få koronasmittede.

– Vi ønsker ikke å ha grenser i Norden som er unødvendige, slår Høie fast.

Nordmenn utgjør også om lag en firedel av alle turister i Sverige, og Sverige har bedt Norge vurdere å lempe på innreiseforbudet fra regioner langs grensen der det er lite smitte.

– Det er jo dette som er vårt forslag. Dette er løsningen vi har funnet med Danmark, og som vi ønsker å finne med Sverige, sier Høie, som opplyser at han har diskutert saken med den svenske helseministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer