Hold barna i bånd, eller…

At minstemann roter seg bort på tur, er det verste foreldre kan oppleve. Du kan aldri sikre barna 100 prosent, men med noen enkle knep er du litt tryggere. DinSide forteller hvordan.

Publisert

Babyer er enkle å ha med på tur. De holder seg i ro, og er søte og kontaktskapende. Nysgjerrige toåringer og vimsete seksåringer er en langt større belastning for foreldre på reise. Heldigvis er det sjelden at barn forsvinner på utenlandsreiser.

Nødvendig instrukser og smiger

Snakk med den unge turisten og fortell at det er strengt nødvendig at hun holder seg i nærheten av mor og far. Forklar uten hysteri og fryktelige skremselsbilder at forholdene ute i verden er annerledes enn stien mellom hjem og barnehage, og at barnet derfor er nødt til å bidra til egen sikkerhet gjennom å si fra hvor det har tenkt å utforske forholdene. Barn er lette å smigre, så følgende variant kan bli en suksess:

- Tenk at nå er du fem år, og da kan du SELV passe på å ikke gå noen steder uten å si fra. Reisevante småbarnsforeldre hevder at denne strategien fungerer. Passer for modne barn fra 4 år og oppover.

Strategier

Det er til tross for den seneste tids hendelser, sjelden barn blir utsatt for kriminelle handlinger. Marianne Straume ved Senter for krisepsykiatri mener det er viktig at man gir barna strategier for hvordan de skal handle dersom de står ovenfor en farlig situasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer