Hold kontakten på reisen

Problemer med å finne de rette hullene? Med denne ukens smarte reiseprodukt er det lettere å få kontakt…

Publisert

Du står på hotellrommet med en mobiltelefon som akkurat pep sitt siste pip – batteriet er flatt. Heldigvis har du husket laderen! Du tryller den frem fra kofferten og leter febrilsk etter nærmeste stikkontakt. Endelig finner du de etterlengtede hullene i veggen. Men selvsagt er enten formen, fasongen eller avstanden mellom hullene fullstendig feil. Heldigvis finnes det råd.

Gjenopprett kontakten

Verdens nasjoner har ikke greid å bli enige om en universell standard for disse svært nødvendige hullene i veggen. Derfor er det altså ikke bare å pakke ned ladekabler og andre nyttige stikkontakter. Du bør også ta med et reiseadapter. Disse får du kjøpt i de fleste steder som har godt utvalg i reiseeffekter og elektrisk utstyr.

Stikk i alle varianter

Vi har funnet frem to forskjellige adaptere, som begge bør være i stand til å koble deg til det meste av merkelige hull i veggen. Den ene, fra Scanpart, har vi funnet til salgs i flere typer butikker. Denne har fire deler med forskjellige stikktyper. Du kan sette dem sammen til et langt rør for å spare plass i kofferten. Hver del er tilpasset en ulik standard. Hvilken som passer til ditt reisemål, står oppgitt på pakken. I reisebutikken Nomaden i Oslo betaler du 49 kroner per del, til sammen 196 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer