Holder ikke å låse døra

Låste dører holder ikke nødvendigvis tyvene ute, mens du er på ferie.

TYVERI: Å bare låse døren før man reiser på ferie, stopper ikke nødvendigvis tyvene. Foto: Alexander Geiger / Shutterstock / NTB
TYVERI: Å bare låse døren før man reiser på ferie, stopper ikke nødvendigvis tyvene. Foto: Alexander Geiger / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på ferie i sommer? Pass på å sikre boligen før du reiser.

En undersøkelse gjennomført av YouGov for Sector Alarm viser nemlig at 7 av 10 nordmenn kun låser døra til boligen når de reiser vekk, skriver de i en pressemelding.

Sikkerthetsekspert Inge Svendsen påpeker at resultatene fra undersøkelsen bærer preg av at vi har vært mye hjemme det siste året.

- Det er likevel viktig å tenke på at dette kan bli en utfordring nå som vi begynner å reise igjen.

En nedgang

Sammenlignet med samme periode i fjor har det vært en nedgang i grovt tyveri fra bolig, skriver politiet i en epost til Dinside.

- Grovt tyveri fra bolig er i første tertial 2021 redusert med 31,6 prosent (-148 saker).

Tyveri på offentlig sted er redusert med 59,8 prosent.

I midten av februar i år gikk politiet ut med tallene på antall anmeldelser i 2020, de var redusert med 3,1 prosent i forhold til 2019.

- Reduksjonen vi ser innen grove tyverier fra bolig og tyveri på offentlig sted, kan i stor grad tilskrives smitteverntiltak, og at folk har oppholdt seg mer hjemme, fortalte politidirektør Benedicte Bjørnland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer