Helsetrygdkort:

Holder ikke

Dette må du gjøre når helsetrygdkortet ikke blir godtatt.

BESTILL NÅ: Har du sjekket utløpsdatoen på det europeiske helsetrygdkortet ditt? Du kan bestille nytt helt gratis. Foto: Odd Roar Lange
BESTILL NÅ: Har du sjekket utløpsdatoen på det europeiske helsetrygdkortet ditt? Du kan bestille nytt helt gratis. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Nordmenn er reiseklare igjen, og for mange venter reiser til utlandet. Men før du reiser er det lurt å sjekke utløpsdatoen på det europeiske helsetrygdkortet. Kanskje har det gått ut siden sist du var i utlandet.

Du må regne med at det kan gå inntil ti virkedager fra du bestiller til du har mottatt kortet dersom du bestiller fra Norge. Bestiller du fra utlandet kan det ta enda lengre tid.

– Vi har mange bestillinger. Men det er ikke noe rush, tatt i betraktning at reiselivet har hatt to rolige år med pandemi, sier fagkoordinator Marianne Storemyr i Helfo til DinSide

Advarer

Men helsetrygdkortet er ikke i stedet for, men i tillegg til, den ordinære reiseforsikringen som alle bør ha før de reiser.

– Det er en gjentakende misforståelse at helsetrygdkortet sikrer de samme rettighetene i utlandet som vi har i Norge.

Det er ikke riktig. Europeisk helsetrygdkort dokumenterer at du har rett til dekning av nødvendig helsehjelp i et annet EØS-land på samme vilkår som oppholdslandets egne statsborgere.

Av den grunn anbefaler vi alltid reisende å ha reiseforsikring i tillegg til helsetrygdkortet, sier Storemyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer