Holder Norges nyeste strand mål?

Den nye stranda på Fornebu har fått blått flagg, som en av tre strender i Norge. DinSide dro dit for å sjekke den ut.

Storøyodden badeplass er den eneste stranden i Oslofjorden med blått flagg. Det finnes to andre norske strender med blått flagg: Bysanden og Hamresanden i Kristiansand. Foto: Stine Okkelmo
Storøyodden badeplass er den eneste stranden i Oslofjorden med blått flagg. Det finnes to andre norske strender med blått flagg: Bysanden og Hamresanden i Kristiansand. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var lettere sagt enn gjort, for hvor i all verden ligger denne stranda?

Vi visste at den lå helt ytterst, i enden av det som en gang var rullebanen på Fornebu. Men det var vrient å faktisk komme seg dit. Til slutt fant vi skilter til stranda etter at vi hadde svingt av mot Oksenøen. Stranda har fått navnet Storøyodden strand, men de aller fleste omtaler den bare som Fornebustranda.

På lykke og fromme kjører vi langt og lengre enn langt. Helt til vi ikke kommer lenger. Da står det faktist at dette er parkeringen til Storøyodden strand. En grusete snuplass mellom noen åkre, og med en gjeng kuer som naboer. Men ingen parkeringsavgift! Vi mistenker at det bare er et spørsmål om tid før Europark har smelt opp noen skilt her, men enn så lenge altså gratis.

Uansett, det er bare å begynne traskingen på stien som etterhvert går over i en grusvei. Etter noen hundre meter kommer vi til en vei der det også står mange biler parkert. OK, dette er nærmere stranda enn vi parkerte, men det er fortsatt sikkert en kilometer å gå utover friområdet for å komme seg til stranda.

Tips 1: Ikke pakk med for mye, for du må bære det et godt stykke fra bilen før målet er nådd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer