Hole in One

Fersking på golfbanen, eller allerede en kløpper med kølla? Her er ti golfbaner å bryne seg på.

Publisert
Sist oppdatert

Grønne gressbaner så langt øyet kan se. Caddier, tweed, skyggecaps og susende hvite baller. Golf spilles på Grønland, Jamaica, i Europa, USA, Asia, Australia og Afrika. Bare i Norge har vi rundt 150 golfbaner, i Europa cirka 5.000.

Norges Golfforbund melder om over 100.000 medlemskap og om lag 10.000 nye som begynner å spille golf hvert år. Hos charterselskapene selger i tillegg golfreisene som aldri før. Myten om golf som rikmannssport for snobber er i ferd med å avlives. Golf er blitt mer og mer en sport for folk flest.

Her kan du sjekke ut en liste over ti spennende golfbaner verden over. Ikke for nybegynnere akkurat, men følger du Jan E. Espelids råd til ferskingene vil du kanskje kunne spille blant proffene på lekre baner om ikke lenge.

Sosial sport

Jan E. Espelid har spilt golf i 20 år og på over 500 golfbaner verden over. De siste fire årene har han vært sjefredaktør for bladet Norsk Golf, som utgis på lisens fra Norges Golfforbund (NGF) og er forbundets offisielle blad. Golffeberen forklarer han slik:

- Golf er en ekstremt sosial sport. På banen møtes alle slags folk, og kommer man alene blir man som regel satt opp til å spille med noen andre, man får en helt unik kontakt på banen, sier Espelid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer