Hollywood med eget sexmuseum

Erotikk i Hollywood betyr gjerne under-laken-aktiviteter, badestrandløpende damer og softfilter. I dag åpner et nytt museum som viser mer av sexen enn hva du vanligvis forbinder med glitterbyen.

Publisert
Sist oppdatert
Marilyn Monroe hadde en fortid som nakenmodell, og noen av bildene kan du se på museet. Foto: theeroticmuseum.com Foto: theeroticmuseum.com
Marilyn Monroe hadde en fortid som nakenmodell, og noen av bildene kan du se på museet. Foto: theeroticmuseum.com Foto: theeroticmuseum.com Vis mer
Verktøy med erotisk tilsnitt hører med til museets permanente utstilling. Fra theeroticmuseum.com Foto: theeroticmuseum.com
Verktøy med erotisk tilsnitt hører med til museets permanente utstilling. Fra theeroticmuseum.com Foto: theeroticmuseum.com Vis mer
Mr P, One Man Key nøkkelring - en av objektene du kan kjøpe i museumsbutikken. Foto: theeroticmuseum.com
Mr P, One Man Key nøkkelring - en av objektene du kan kjøpe i museumsbutikken. Foto: theeroticmuseum.com Vis mer


Midt blant tatoveringssjapper og toppløsbarer ligger siste skudd på museumsstammen i Los Angeles: 550 kvadratmeter fylt med erotikk åpner for publikum i dag, og vil gi besøkende sex og erotikk fra alle vinkler og i alle varianter. Målsetningen med det nye museet er å "lære publikum om menneskelig seksualitet ved å skape underholdende utstillinger omkring et bredt spekter av menneskehetens erotiske bestrebelser gjennom tidene."

Fra naturhistorie til butikk

Museets to etasjer blir fylt med både permanente og ambulerende utstillinger. I første etasje ligger et "naturhistorisk" galleri. Hvorfor det har fått dette navnet kan vi ikke svare på, men ved åpningen skal du i alle fall kunne beundre etsninger av Pablo Picasso, de berømte Red Velvet-bildene av Marilyn Monroe og få et overblikk over A Century of Sex. Her fremheves også "heltene" fra den seksuelle frigjøringen – en liste som inneholder så forskjellige navn som Mata Hari og Hugh Hefner.

I andre etasje vises en utstilling om Sex og teknologi. Her beveger besøkende seg innom emner som medisin, kirurgi og utviklingen av foto og film, digital teknologi og internett. I samme etasje ligger også en utstilling som har fått navnet Sex and the Muse – sex og inspirasjon. Her er fotografier, tegninger og trykk av alt fra humoristiske nakenstudier til homoerotiske tegneserier.

I tillegg har museet et rom for prosjekter som dans og performance-kunst.

Som ethvert museum med respekt for seg selv har også The Erotic Museum sin egen butikk. Hva du kan kjøpe der? For eksempel en nøkkelring der snoren er festet i figurens snurrebass. Gaven til mannen som har alt?

Nest størst

Museet er det eneste i sitt slag på USAs vestkyst, og i tillegg landets nest største erotiske museum. Det største ligger i New York og heter Museum of Sex. Lignende museer finnes også i Amsterdam og Paris.

Adresse: 6741 Hollywood Blvd. Hollywood

Åpningstider: Søndag til torsdag fra 10 til 21, fredag til lørdag fra 10 til 24.

Inngang: 12,95 dollar for voksne, 18 års aldersgrense.

På nett: The Erotic Museum

Fra theeroticmuseum.com. Foto: theeroticmuseum.com
Fra theeroticmuseum.com. Foto: theeroticmuseum.com Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer