Hollywood med eget sexmuseum

Erotikk i Hollywood betyr gjerne under-laken-aktiviteter, badestrandløpende damer og softfilter. I dag åpner et nytt museum som viser mer av sexen enn hva du vanligvis forbinder med glitterbyen.

Publisert
Sist oppdatert

Midt blant tatoveringssjapper og toppløsbarer ligger siste skudd på museumsstammen i Los Angeles: 550 kvadratmeter fylt med erotikk åpner for publikum i dag, og vil gi besøkende sex og erotikk fra alle vinkler og i alle varianter. Målsetningen med det nye museet er å "lære publikum om menneskelig seksualitet ved å skape underholdende utstillinger omkring et bredt spekter av menneskehetens erotiske bestrebelser gjennom tidene."

Fra naturhistorie til butikk

Museets to etasjer blir fylt med både permanente og ambulerende utstillinger. I første etasje ligger et "naturhistorisk" galleri. Hvorfor det har fått dette navnet kan vi ikke svare på, men ved åpningen skal du i alle fall kunne beundre etsninger av Pablo Picasso, de berømte Red Velvet-bildene av Marilyn Monroe og få et overblikk over A Century of Sex. Her fremheves også "heltene" fra den seksuelle frigjøringen – en liste som inneholder så forskjellige navn som Mata Hari og Hugh Hefner.

I andre etasje vises en utstilling om Sex og teknologi. Her beveger besøkende seg innom emner som medisin, kirurgi og utviklingen av foto og film, digital teknologi og internett. I samme etasje ligger også en utstilling som har fått navnet Sex and the Muse – sex og inspirasjon. Her er fotografier, tegninger og trykk av alt fra humoristiske nakenstudier til homoerotiske tegneserier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer