Honecker-fly blir luksushotell

Fra østtysk regjeringsfly til luksus på bakken.

Her kan du snart overnatt i luksussuite, for 350 euro natta. Det russiske flyet har tidligere vært regjeringsfly under kommunisten Erich Honecker og senere fraktet østtyske turister til kommunistvennlige feriemål. Foto: Hotelsuites.nl
Her kan du snart overnatt i luksussuite, for 350 euro natta. Det russiske flyet har tidligere vært regjeringsfly under kommunisten Erich Honecker og senere fraktet østtyske turister til kommunistvennlige feriemål. Foto: Hotelsuites.nl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nederland er godt kjent og vel utstyrt med kuriøse og spesielle overnattingssteder. Nå får nederlenderne nok et tilskudd: En utrangert Ilyushin 18 fra 1960 skal forvandles til luksushotell. Dette skriver den tyske avisen Bild.de.

Kuriøse overnattingssteder i Nederland

Det russiske propellflyet er kanskje spennende nok ut i fra et flyhistorisk perspektiv, men dette spesielle flyet har også en meget spesiell historie. Det har vært eid av den tidligere østtyske regjeringssjefen Erich Honecker, og har altså vært benyttet som regjeringsfly for DDR.

I midten av juli skal det åpne flytrappa for overnattingsgjester.

Passasjerkabinen er forvandlet til en luksussuite for to. Cockpiten skal få bestå uendret, og spraye atmosfæren med vibrasjoner fra øst.

Du kan også overnatte i fly på New Zealand

4 millioner

Det er den nederlandske entreprenøren Ben Thijssen som fant flyet i en landsby i Sachsen-Anhalt-regionen, og som har kjøpt og endret den russiske propellmaskinen. Han kjøpte flyet for 25.000 euro (224.300 norske kroner), og har investert 450.000 euro i endringene (cirka 4 millioner norske kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer