Prisen på togreiser:

- Horribelt

Sissel raser mot togselskapets prispolitikk.

IKKE FORNØYD: Togpassasjer Sissel Verlo er lite fornøyd med at prisene på togbilletter er blitt så dyre. Foto: Privat og SJ
IKKE FORNØYD: Togpassasjer Sissel Verlo er lite fornøyd med at prisene på togbilletter er blitt så dyre. Foto: Privat og SJ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje blitt vant til det for lengst. Billettpriser som fyker opp og ned uten at det er enkelt å forstå når og hvorfor prisen endres.

I 15 år har hotell, flyselskap, togselskap og andre aktører i reiselivet benyttet såkalte dynamiske priser. Men ikke alle er like begeistret for at prisene stiger jo nærmere avreisen er.

På kort varsel

De som må bestille reisen i siste liten kan måtte betale flere hundre prosent mer enn dem som kan planlegge og bestille i god tid før avreise.

- Horribelt, sier togpassasjer Sissel Verlo, om prissettingen som hun mener er et av resultatene av konkurranseutsetting.

Reisen som forarger

- For ei tid tilbake skulle jeg ta toget fra Hjerkinn til Oslo og videre med buss fra Oslo til Sundvollen. Jeg bestilte togbilletten et par dager i forveien, og reisestrekningen er på 30 mil. Billetten kostet koster 835 kroner. Bussbilletten fra Oslo til Sundvollen kostet 169 kroner.

Dette er en strekning på cirka fire mil.

- Jeg er fortsatt sjokkert over prisen på denne reisen. Jeg er selvsagt klar over at hvis man bestiller togbillett lang tid i forveien så kan det være muligheter for noe rimeligere, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.