Hørte kraftig bråk - måtte snu

Dermed måtte flyet snu.

MANGLET VINDUER: Alt var ikke som det skulle ta et fly tok av fra Stansted-flyplassen i retning Orlando. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
MANGLET VINDUER: Alt var ikke som det skulle ta et fly tok av fra Stansted-flyplassen i retning Orlando. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det britiske byrået som gransker ulykker med sivile luftfartøy, Air Accidents Investigation (AAIB), har satt i gang etterforskning etter en hendelse der et fly med manglende vinduer, tok av.

Ifølge AAIB kunne hendelsen ha ført til «alvorlige konsekvenser». Det skriver The Independent.

Det var mannskapet som varslet om dette etter å ha hørt kraftig bråk fra kabinen, skriver flynettstedet Flight Global.

Manglet vinduer

Flyet, som tok av Stansted-flyplassen utenfor London, var på vei til Orlando i Florida da en av besetningen om bord oppdaget at forseglingen rundt et av vinduene bak i kabinen flagret.

Personen varslet pilotene, som valgte å snu flyet og reise tilbake til Stansted. Før flyet snudde hadde det nådd en høyde på 14 500 fot, altså nærmere 4500 meter over bakken.

Etter nærmere undersøkelse viste det seg at to vindusruter manglet, mens to andre var ute av stilling. AAIB beskriver rutene som «deformerte og krympet».

Riktignok var det ikke helt åpent, for den innerste ruta, som skal hindre at passasjerene i å berøre den ytre ruta, var fortsatt på plass, avisa

Om bord var det totalt 20 personer, fordelt på 9 passasjerer og 11 besetningsmedlemmer.

Brukt under filmopptak

Skadene har trolig skjedd i forbindelse med et filmopptak som fant sted dagen i forveien. Kraftige lys ble rettet mot sidene på flyet i flere timer.

Ifølge AAIBs rapporter kan lysene settes opp minst 10 meter fra objektene de skal lyse opp, men i dette tilfellet var lysene så nærme som 6 meter fra flyet.

Dette skal ha ført til at skummet som skal holde vinduene på plass, enten smeltet eller var helt borte.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer