Høstens nye direkteruter

Det er Rygge som kan skilte med nyhetene.

Foto: Luis Valdez
Foto: Luis Valdez Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSides guide til direkteruter til utlandet fra norske flyplasser er nå oppdatert.

Når vi teller over, viser det seg at vi har 193 direkteruter å velge mellom fra 12 forskellige flyplasser.

Tidene er ikke strålende for flyselskapene for tiden, så det er ikke veldig mange nye ruter som dukker opp så vidt vi vet foreløpig. Men lavprisselskapet Ryanair klinker til med åtte nye ruter fra Rygge. I våres utvidet det irske selskapet også rutetilbudet fra Haugesund.

Oppsving for Rygge

Fra september/oktober/november kan du fly fra Rygge til Alicante (denne ruten har også Norwegian), Barcelona (Girona), Bremen, Brüssel, London, Madrid, Milano og Stockholm med Ryanair. Selskapet er også åpne for å starte flere ruter fra Rygge, dersom det lar seg gjøre. Grunnen er selvsagt at Rygge er en bedre tilgjengelig flyplass for folk som bor i osloområdet enn Torp. Mens Torp ligger 110 km unna, ligger Rygge bare 66 km unna Oslo.

Til London for 102 kroner

Og det kan virke som om ikke folk helt har fått med seg dette. Det er i hvert fall latterlig billige billettpriser på Ryanairs flyvninger til London i oktober, når ruten åpner. Det er mange avganger til en krone - inkludert skatter og avgifter betyr det at du kan komme deg til London for to kroner tur/retur, men da er ikke kortavgiften på 100 kroner tatt med. Totalprisen blir da 102 kr. Eventuell bagasjeavgift kommer i tillegg.

Vi fant også billetter til Madrid i oktober for 660 kroner (uten bagasjeavgift). For samme pris kan du reise til Barcelona når denne ruten åpner i november.

Spennende destinasjoner

Av de totalt 192 direkterutene som går til utenlandske destinasjoner, er det mange klassikere som London, Paris, Praha osv. Hit går det direkteruter fra flere av de store flyplassene.

Men innimellom er det kanskje mer ukjente ruter til spennende destinasjoner. Visste du at du kan fly med Pakistan International Airlines til Lahore? Eller at det går en rute fra Bergen til Færøyene om sommeren?

Klikker du på lenkene under får du opp tabeller som viser hvilke direkteruter som går fra de forskjellige flyplassene, og hvilke flyselskaper som betjener dem. Oppdager du feil eller mangler, send oss en e-post på reise@dinside.no og meld fra!

Direkteruter fra Oslo A-L

Direkteruter fra Oslo M-Å

Direkteruter fra Torp, Rygge og Skien

Direkteruter fra Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø

Direkteruter fra Kristiansand, Stavanger og Haugesund

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer