Høstferie i siste liten

Det er fremdeles håp for deg som er alvorlig sent ute med å bestille hytte for høstferien. Vi har sjekket mulighetene – og det trenger slettes ikke koste skjorta å ta høstferien på fjellet.

Illustrajsonsfoto
Illustrajsonsfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du er ute etter fellesskap og sosialt samvær med andre fjellfolk eller om du søker stillhet og ro på en øde hytte: Her er noen av mulighetene for deg som er ute i siste liten.

Turistforeningen

Den norske turistforening (DNT) har rundt 200 selvbetjente og 2 betjente hytter du kan velge imellom i høstferien. Husk at selv om du leier deg inn på en av turistforeningens hytter, behøver du ikke strene fra hytte til hytte i en uke. Du kan også leie deg inn på en hytte for de dagene du ønsker å tilbringe i skog eller fjell – og heller ta dagsturer ut fra hytta. For mange barnefamilier er nok dette en gunstig løsning.

På de selvbetjente hyttene må du stå for matlagingen selv, men så er heller ikke prisen veldig avskrekkende: Døgnprisen er 135 for medlemmer og 205 for ikke-medlemmer. Barn som er medlemmer i Barnas Turlag overnatter gratis på selvbetjente og ubetjente hytter, mens prisen for ikke-medlemmer i alderen 14 år eller mindre er 115 kroner natten.

For deg som foretrekker å få maten servert er det kun to muligheter blant turistforeningens hytter: Gjendesheim i Jotunheimen og Geitrygghytta i Skarvheimen. På Gjendesheim skal det være spesielt bra å være barnefamilie i høstferien - da arrangeres det aktiviteter og turer for barn i alderen 5 år og oppover; med eller uten foreldre.
Medlemmer betaler 135 eller 175 kroner natten på betjente hytter, avhengig av antall senger på rommet (barn: 65/85 kroner). Ikke-medlemmer betaler 205-245 kroner natten (barn: 100/120 kroner).

Dersom du ønsker å bo flere netter på samme hytte, kan du kjøpe fullpensjon med overnatting. Dette forutsetter medlemskap i DNT (410 kroner), og koster 430 eller 470 kroner avhengig av antall senger å rommet.

Ekstern lenke:

 • Den Norske Turistforening
 • Statsskog

  Statskog har over 100 hytter over hele landet – med unntak av i vestlandsfylkene og på det sentrale østland. Med hele familien på tur er Statskogs hytter et gunstig alternativ. Vi sjekket tilgjengelighet og priser på hytter i to fylker som har høstferie kommende uke; Nordland og Oppland. I Nordland var fortsatt halvparten av hyttene ledige, i Oppland fant vi fire ledige av totalt 15 utleiehytter. Prisene varierer fra 225 til 550 kroner per døgn, men de fleste har en døgnpris på rundt 400 kroner.

  Ekstern lenke:

 • Statskog
 • Campinghytter

  Campinghytter kan også være et alternativ, selv om du da ikke kan regne med å gå uforstyrret og ubeglodd og late vannet i bare messingen. Ei heller kan du glede deg over fasiliteter som utedo og egenbåret vann fra bekken. Men det er bilig – og det er sosialt. Ifølge Norges Turistråd varierer prisene for en campinghytte fra 200 til 600 kroner døgnet.

  Reiselivsbedriftenes landsforening (RBL) og Norges Automobilforbund (NAF) har oversikt over campingplasser i Norge, med fortegnelse over fasiliteter og klassifisering.

  Eksterne lenker:

 • Campingguiden (RBL)

 • NAF campingguide
 • Private overnattingsbedrifter

  Du finner utleiehytter også på de aller fleste steder med alpinanlegg. Du kan henvende deg til turistinformasjonen på stedet for informasjon om hvor du kan finne utleiehytter i området, eller du kan søke på stedets internettsider.
  Nettsiden Skiinfo.no har en søke- og bestillingstjeneste for bosteder ved norske alpinanlegg. Selv om det er noen dager igjen til skisesongen setter inn for fullt, er det likevel mulig å benytte seg av denne søketjenesten. Her får du også informasjon om stedet, og selvsagt pris på den aktuelle overnattingen.

  Vi sjekket mulighetene for en ukes hytteleie i perioden søndag 29. september til søndag 6. oktober, og fikk fire valg. Prisene begynner på 3.500 kroner for en 6-sengs hytte i syv dager. Denne prisen konkurrerer med Statskogs hytter – og campinghytter for den saks skyld.

  Ekstern lenke:

 • Skiinfo
 • Relaterte artikler

 • Fancy og fjollete turting til fjellturen

 • Jakt for dummies

 • Bok: Full fjelloversikt
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer