Høstferietips:

Høstferie i siste liten

De beste høstferieopplevelsene der du bor.

Går i hi: Bjørneparken i Flå i Hallingdalen gir deg muligheter til å komme nært på dyra. Og snart går bjørnen i hi, forteller parkdirektør Kees Oscar Ekeli. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Går i hi: Bjørneparken i Flå i Hallingdalen gir deg muligheter til å komme nært på dyra. Og snart går bjørnen i hi, forteller parkdirektør Kees Oscar Ekeli. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FLÅ I HALLINGDAL: Skolefri, klar luft og fargesprakende farger. Selv om du ikke har planlagt høstferien uker i forveien, eller om høstferien din går mot slutten, er det fremdeles mange muligheter for fantastiske opplevelser.

Og det beste av alt: Noen av dem ligger like ved der du bor.

Den Norske Turistforening oppfordrer alle til å oppleve den nydelige høsten utendørs.

Dyrelivet på nært hold

Noen legger turen til skogs og fjells for å oppleve dyrelivet. Andre velger parker som Atlanterhavsparken i Ålesund, Reptilparken i Oslo, Akvariet i Bergen, Dyreparken i Kristiansand, Polarzoo i Bardu eller Bjørneparken i Flå.

– Her i Bjørneparken har vi fire flotte brunbjørner. Halvbrødrene Trym og Anton er de yngste bjørnene vi har på 10 og 8 år. I hegnet ved siden av går moren til Anton, Nora på 16 år, og pappa Rugg på 25 år. Rugg var den første bjørnen som kom til parken da den først åpnet i 1997, og har vært et kjent navn i parken siden, sier parkdirektør Kees Oscar Ekeli.

Ferieukene

Denne helga er den siste i høstferien for blant annet Østlandet, mens det er starten på høstferien for Vestlandet.Du kan se høstferieoversikten her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.