Høstferie til 1.500 kroner

Kryss landet om du jakter på de billigste høstferiene.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ikke før har krapylene startet skolegangen igjen etter sommeren, før høstferien er like rundt hjørnet. Ukene fra 27. september til 12. oktober er perioden der de fleste har fri, og selv om denne ferieuken fra gammelt av gjerne kalles potetferie eller lignende, så er det de færreste som i disse dager er engasjert i innhøstingsaktiviteter i jordbruket. Så hva gjør man da? Reiser på høstferie, selvsagt. Vi har samlet inn noen tilbud og alternativer som er ledige akkurat nå, og det heteste sparetipset er å reise fra vest når det er ferie i øst, og omvendt.

 • Når er høstferien og andre skoleferier? Her finner du svar for hele landet. Merk at noen har fri en hel uke, mens andre har fri to eller tre dager før helg, og noen ikke har høstferie i det hele tatt.
 • Tyrkia (bildet), Spania, Portugal og Hellas er fortsatt tilgjengelig for høstferieturister. Foto: Dag Yngve Dahle
  Tyrkia (bildet), Spania, Portugal og Hellas er fortsatt tilgjengelig for høstferieturister. Foto: Dag Yngve Dahle Vis mer


  Skroll ned for mer.


  Vil du reise billigst mulig i høstferien, velger du å reise fra flyplasser i områder der høstferien er lagt til en annen uke enn hva som gjelder der du bor.

  Et eksempel er den billigste reisen vi finner fra Norge, en tur fra Bergen til Santorini for 1.498 kroner. Den går lørdag 27. september, en uke før høstferien i Hordaland og andre vestlandsfylker. Dette er imidlertid riktig dato for høstferien i for eksempel Oslo, Akershus, Agderfylkene, Buskerud og Oppland. For de som starter høstferien første uke i oktober, går de billigste norske reisene i skrivende stund fra Oslo – for eksempel en reise til Menorca for 2.495 kroner.

 • Her finner du høstferiepriser med utreise fra 26. september

 • Her finner du høstferiepriser med utreise fra 3. oktober.

 • For mange er det også høyaktuelt å benytte seg av tilbud fra svenske flyplasser. Laveste pris i vår oversikt er for en reise til Rhodos fra Stockholm for 995 svenske kroner. Litt opp i pris finnes også flere reiser fra Göteborg, som for mange er det enkleste utgangspunktet.

 • Svenske høstferiepriser

 • Følg med i prisene selv på restplassoversikten. Du kan også bestille varsling på SMS.

  Hva med overnatting?

  Mange av de billigste reisene selges kun som flyreise, hotell er ikke inkludert. Betyr det at du bør bli stresset? I september/oktober er det tradisjonelt lavsesong de fleste typiske sydensteder, og du bør derfor ikke ha noen vansker med å finne overnatting, selv om du drøyer helt til ankomst på reisemålet. Vil du være på den sikre siden kan du gjøre noen søk på nett, og gjøre bestillingen før du reiser.

  Prøv for eksempel denne tjenesten:

 • Places to stay

 • All-hotels

 • Sasha booker for deg
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer