Københavns beste hotell?

Hotel Citizen M er ikke for alle

Om du ikke har glede av å «tisse i et dusjkabinett» så er er ikke dette hotellet for deg.

Test av Hotel Citizen M: Københavns «beste hotell» ligger midt i smørøyet, ved Tivoli, Rådhusplassen og Strøget - men det passer ikke for alle ... Video: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Vi ønsket å teste ut noen av de som rangerer som Københavns beste hoteller. Ved søk på TripAdvisor kommer Hotel Citizen M opp som hotellet med best verdi i København - så da dro vi dit.

Hotellet ligger riktignok svært sentralt, rett ved Rådhusplassen og dermed innenfor kort avstand til attraksjoner som Tivoli og Strøget, men det er mye ved dette hotellet som ikke tiltaler oss noe spesielt - og det vil vi tro kan gjelde mange. I alle fall alle som reiser i par, om det er med kompisene eller med partneren. Og er dere et godt voksent par på kosetur i Køben: Ligg unna!

Velkommen

Allerede ved ankomst skjønner vi at dette hotellet kanskje ikke er helt som «vanlige» hotell. I en liten gang på bakkeplan blir vi hilst velkommen av en pappdukke, en fancy hyllevegg med røde kunstgjenstander - og moderne musikk. Eneste mulighet, er å stige inn i heisen og trykke oss opp til toppen.

VELKOMMEN: Disse pappdukkene hilser deg velkommen i entreen på bakkeplan. Du må ta heisen opp for å møte ekte mennesker. Foto: Kristin Sørdal
VELKOMMEN: Disse pappdukkene hilser deg velkommen i entreen på bakkeplan. Du må ta heisen opp for å møte ekte mennesker. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Vel oppe blir vi møtt av en ansatt som guider oss gjennom den elektroniske innsjekkingen - som foregår på en selvbetjent skjerm. Du programmerer romkortene selv, og kan selv bestemme hvor mange kort du trenger.

Rommene

Det er her det virkelig starter. Rommet. Vel inne skjønner vi at dette kan bli en utfordring. Vi er to kolleger som skal dele rom. I enden av rommet, under et stort vindu, er det plassert en seng som strekker seg i hele rommets bredde. Jøss ja, det er jo flott at den som må ligge innerst må krabbe over den som ligger ytterst, dersom nøden kaller i løpet av natta ...

ROMMET: Vi leide oss inn på et standard dobbeltrom. Heldigvis kunne liggeretningen snus - for hvem har lyst til å krabbe over sengepartneren for å komme seg ut av senga om nøden kaller midt på natta? Foto: Kristin Sørdal
ROMMET: Vi leide oss inn på et standard dobbeltrom. Heldigvis kunne liggeretningen snus - for hvem har lyst til å krabbe over sengepartneren for å komme seg ut av senga om nøden kaller midt på natta? Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Heldigvis er sengen like bred som dyp, og uten sprekker i madrassen, slik at det er mulig å snu liggeretning så man kan ligge med hodet opp mot vinduet i steden - så får man bare åle seg ned i fotenden for å komme seg inn og ut av sengen.

Ah, og sengen er utstyrt med myke dukker - så har vi altså flere kompiser å dele sengen med, for en flaks.

«Hello citizen Kristin»

«Hello citizen Kristin» er velkomsthilsenen på TV-skjermen idet vi entrer rommet. Vi er altså plutselig blitt en del av et lite samfunn, der inne i etasjene over Rådhusplassen. Ikke det at vi egentlig hadde noe ønske om det, men vi får vel prøve å få innpass. Og sjekke ut fasilitetene.

Etter velkomsten i form av pappdukker og innsjekkingen å dømme, er det selvsagt ingen overraskelse at rommet nok avviker noe fra et standard hotellrom.

Ja, det er fancy, med «smart» styring av både gardiner, TV og belysning - for ikke å snakke om belysningen som kan kobles opp mot foretrukken musikk - eller alle de «spennende»lysmulighetene man kan få i dusjen.

Dusjen, ja ...

Og når det kommer til dusjen ... Eller egentlig badet ... Ja, for badet er egentlig kun et litt større dusjkabinett som er plassert inne på rommet, med litt ekstra plass for et toalett inne i et ekstra hjørne av dusjkabinettet.

DUSJEN: Dusjen, eller toalettet, eller ja ... Det er som et ekstra stort dusjkabinett som er satt inn på rommet. Ikke regn med at noe du gjør der inne, unngår eventuelle samboere på rommet. Foto: Kristin Sørdal
DUSJEN: Dusjen, eller toalettet, eller ja ... Det er som et ekstra stort dusjkabinett som er satt inn på rommet. Ikke regn med at noe du gjør der inne, unngår eventuelle samboere på rommet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Vinduene er frostet, men du kan fremdeles skimte skikkelsen der inne dersom du du er på rommet og noen benytter dusjen ... eller toalettet. Og ja, ikke å forglemme: «Døren» inn til den kombinerte dusj- og doenhheten er egentlig kun som en glassdør inn til et dusjkabinett. Sprekk under døra. Og langt fra lydtett - som et dusjkabinett sjelden er ...

Som du skjønner: Ingen innertier av et rom dersom du skal dele det med andre, om du kjenner dem godt eller mindre godt; det er de færreste av oss som synes det er kult å bli overhørt når vi er på do ...

Vasken er ute på rommet. Gratulerer til deg som må opp om natten og late vannet: Du vil mest sannsynlig vekke den andre du måtte dele rom med under bruk av håndvasken en meter fra senga (om de ikke våknet da du bakset deg ut av senga eller under besøket i «dusj-toalettet» ...).

Fantastisk vrimleområde

Det mest fantastiske ved dette «oversmarte» hotellet, må være vrimleområdet i toppen. Og det er da vi skjønner det, konseptet altså:

Dette er litt som et vandrerhjem for voksne som føler de har vokst ut av de tradisjonelle vandrerhjemmene, men som liker det sosiale aspektet ved den typen overnatting.

FLOTT VRIMLEOMRÅDE: Her er mange plasser å slå seg ned for å snakke med andre, lese eller jobbe. Foto: Kristin Sørdal
FLOTT VRIMLEOMRÅDE: Her er mange plasser å slå seg ned for å snakke med andre, lese eller jobbe. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Et sted der du kan søke opp i «stua» på toppen av bygget, finne deg en plass langs baren, langs arbeidsbordene eller i en av sofagruppene - og kanskje slå av en prat med noen andre gjester. Eller kanskje bare nyte utsikten eller noen av de mange gjenstandene som pryder mange hyllemeter i toppetasjen.

Og ja, det skal sies: Da vi besøkte hotellet, var det iøynefallende stor overvekt av single menn der. Kanskje et sosialt sted for de som er på jobbreise aleine.

Frokosten

Frokosten kommer i tillegg til romprisen og koster 145 danske kroner per person per natt, eller 189 norske kroner med en kurs på 130. Frokosten serveres mellom klokken 6.30 og 11 på hverdager, som er veldig generøse tider for frokostservering på en hverdag.

FROKOST: Gode råvarer, men noe begrenset utvalg. Foto: Kristin Sørdal
FROKOST: Gode råvarer, men noe begrenset utvalg. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Frokosten i seg selv er av gode kvalitetsråvarer - og det er både varme retter som eggerøre og bacon; et utvalg oster og annet pålegg som skinker og røykelaks; det er økologisk syltetøy i flere varianter; det er korn og fersk oppskåret frukt og det er mange varianter brød, rundstykker - og selvsagt et utvalg danske wienerbrød.

Ikke å forglemme ferskbrygget baristakaffe etter egne preferanser ved ankomst frokosten.

FROKOSTSALEN: «Frokostsalen» er det samme som vrimleområdet. Foto: Kristin Sørdal
FROKOSTSALEN: «Frokostsalen» er det samme som vrimleområdet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Konklusjon: Er det best - og er det verdt pengene?

Vi betalte 2825 norske kroner for et standard dobbeltrom. I tillegg kom kostnaden for frokosten, slik at vi totalt endte på 3203 norske kroner for et dobbeltrom for to, med frokost.

Ville ikke matche prisen fra hotellbookingside

I forkant av bestillingen var vi i kontakt med hotellet, da vi fant ut at den billigste prisen for overnattingen var via en tjeneste for hotellbooking på nett (314 kroner billigere enn via hotellets offisielle nettside).

Vi kontaktet hotellet og spurte om de kanskje kunne matche prisen fra den eksterne tjenesten, men det var de ikke villig til: - Det er ikke mulig å endre prisene. Dersom det er billigere å bestille via hotellbookingsiden, bør du gå for den, var svaret vi fikk fra hotellet.

Hotellet skal ha full score for beliggenheten, den kan ikke bli så mye bedre.

Det er rent, både på rommene og i fellesarealene. Og det er stille, med tanke på trafikk om natten. Frokosten er bra på smak - men litt begrenset på utvalg. Vi liker vrimleområdene; de er lyse og åpne og det er mye moro å hvile øynene på.

Men:

Er dere to som skal dele rom, kan det være dette ikke er midt i blinken for dere, dersom dere helst liker litt privatliv når dere er på badet.

Det er veldig mange fancy og «smarte» løsninger for å styre diverse lys og annet på rommet - som kanskje kan bli litt mye for noen.

Det er heller ikke noe sted å sitte på rommet, om du ikke sitter i senga.

ER DET «KØBENHAVNS BESTE HOTELL»? Vi synes prisen er litt stiv, sammenliknet med hva du ellers får for denne prisen i København. Og det passer nok beste for deg som digger smartløsninger - og som reiser alene. Foto: Kristin Sørdal
ER DET «KØBENHAVNS BESTE HOTELL»? Vi synes prisen er litt stiv, sammenliknet med hva du ellers får for denne prisen i København. Og det passer nok beste for deg som digger smartløsninger - og som reiser alene. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Dette hotellet passer nok best for deg som digger smartløsninger - og som helst stikker opp i fellesområdene og slapper av der, heller enn å tilbringe tid på rommet.

Vi ville ikke anbefalt dette til verken vennegjengen som skal dele rom eller til par på tur. Det passer nok best til deg som leier deg inn alene - og som gjerne treffer andre i «storstua» på toppen.

Vi synes prisen er litt stiv i forhold til hva du får, sammenliknet med hva du ellers kan få til denne prisen i København.

Terningkast: 4

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer