Hotel Ritz stenger - i to år!

Et av verdens mest berømte hoteller, Hotel Ritz i Paris, skal pusses opp.

Nå skal det Hotel Ritz pusses opp. Foto: Hotel Ritz
Nå skal det Hotel Ritz pusses opp. Foto: Hotel Ritz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du knapt hørt om et hotell i verden, har du likevel hørt om dette. Hotel Ritz i Paris har i tiår etter tiår vunnet sin anerkjennelse for dekadent luksus og celebre gjester. Nå skal hotellet stenge. I to år! Grunn? Oppussing.

Mohamed Al Fayed

Hotel Ritz i Paris er eid av Mohamed Al Fayed, og både eier og hotell kom i hele verdens søkelys etter at det var her prinsesse Diana og hennes kjæreste, eierens sønn Dodi Al Fayed, inntok sitt siste måltid før de omkom i den fatale bilulykken i 1997.

Men disse er langt fra de eneste berømte gjester som er forbundet med Ritz-navnet. Gjestelisten inkluderer navn som Coco Chanel, Charlie Chaplin og Ernest Hemingway.

Kom ikke med på luksusliste

Nå har imidlertid hotellets rulleblad fått en plett. For 2011 har det nemlig IKKE fått Frankrikes ettertraktede "palace"-utmerkelse. Dette er en av de mest prestisjefylte utmerkelsene i landets hotellindustri, som gis til utvalgte eiendommer som et bevis på at de fremstår som luksushotell ut over det som kreves for å få fem stjerner. Hotellutmerkelsen som ble utdelt tidligere i 2011 gikk til åtte hoteller, hvorav fire ligger i Paris: Bristol, Meurice, Park Hyatt og Plaza Athenee.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer