Hotell i rommet åpner i 2012

Men det blir ikke billig å bo der...

Romhotellet vil bestå av flere kapsler som henger sammen. Foto: Galactic Suite Ltd.
Romhotellet vil bestå av flere kapsler som henger sammen. Foto: Galactic Suite Ltd. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Star Wars fans, stjernekikkere og Knut Jørgen Røed Ødegaard kan bare begynne å spare - om tre år har de muligheten til å ta seg en ferie i rommet.

Verdensrommets første hotell skal nå realiseres, etter at en anonym milliardær har lovet tre milliarder dollar, cirka 17,5 milliarder kroner, i finansiering. Det skriver Daily Mail.

Hotellet vil få navnet Galactic Suite Space Resort, og vil bestå av kapselformede "hotellrom" festet i et kløster. Gjestene vil skytes opp i rommet i et eget romskip.

Dette er ikke akkurat noen sydentur, hverken når det gjelder pris eller lengde. Før turistene får bli med opp i rommet, skal de gjennomgå et åtte uker langt treningskurs på en tropisk øy. Her vil de drilles før de endelig får bli med ut i verdensrommet.

De åtte ukene med trening resulterer i tre døgn på Galactic Suite Space Resort. De vil bli kledt i drakter med sterk borrelås, slik at de ved å klistre seg til veggene kan bevege seg rundt i hotellet selv i vektløs tilstand.

Selve romhotellet vil gå i bane 450 km over jordkloden, og bevege seg med en imponerende fart på 29.000 km/t. I løpet av de tre døgnene turistene er i rommet, vil de se sola stige 15 ganger hver dag, og reise rundt jorden hvert åttiende minutt.

I hver kapsel er det plass til fire turister og to astronautpiloter, som vil frakte turistene opp til romhotellet i et romskip. Denne turen tar 1 1/2 døgn. Det er ingen ansatte i romhotellet - så noen oppvartning kan ikke gjestene vente seg.

Og prisen? Tre millioner euro, takk. Det tilsvarer cirka 25,7 millioner kroner.

Selv om det er lenge til romhotellet åpner, og mye kan skje innen den tid, har allerede 200 personer meldt sin interesse, og 43 personer har reservert plass.Tror på romturisme

Direktør Xavier Claramunt i Galactic Suite Ltd, selskapet som står bak romhotellet, mener selskapet hans er i teten når det gjelder romturisme, og tror slike reiser vil bli helt vanlig i fremtiden.

- Det er helt normalt å tenke at dine barn kanskje innen 15 år kan tilbringe en helg i verdensrommet, sa han til Reuters.

Vel, tiden vil vise. Det er veldig mye flott og eksotisk å oppleve på vår egen jordklode, fra fjellgorillaer i Rwanda til Grand Canyon i USA til lavalandskapet på Island. For 25,7 millioner får du vel med deg det meste av det flotteste jordkloden har å by på ... Kanskje mer spennende enn tre dager i rommet?

Les også om prosjektet med et romfly som vil fly mellom New York og London på 45 minutter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer