Hotell i rommet åpner i 2012

Men det blir ikke billig å bo der...

Romhotellet vil bestå av flere kapsler som henger sammen. Foto: Galactic Suite Ltd.
Romhotellet vil bestå av flere kapsler som henger sammen. Foto: Galactic Suite Ltd. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Star Wars fans, stjernekikkere og Knut Jørgen Røed Ødegaard kan bare begynne å spare - om tre år har de muligheten til å ta seg en ferie i rommet.

Verdensrommets første hotell skal nå realiseres, etter at en anonym milliardær har lovet tre milliarder dollar, cirka 17,5 milliarder kroner, i finansiering. Det skriver Daily Mail.

Hotellet vil få navnet Galactic Suite Space Resort, og vil bestå av kapselformede "hotellrom" festet i et kløster. Gjestene vil skytes opp i rommet i et eget romskip.

Dette er ikke akkurat noen sydentur, hverken når det gjelder pris eller lengde. Før turistene får bli med opp i rommet, skal de gjennomgå et åtte uker langt treningskurs på en tropisk øy. Her vil de drilles før de endelig får bli med ut i verdensrommet.

De åtte ukene med trening resulterer i tre døgn på Galactic Suite Space Resort. De vil bli kledt i drakter med sterk borrelås, slik at de ved å klistre seg til veggene kan bevege seg rundt i hotellet selv i vektløs tilstand.

Selve romhotellet vil gå i bane 450 km over jordkloden, og bevege seg med en imponerende fart på 29.000 km/t. I løpet av de tre døgnene turistene er i rommet, vil de se sola stige 15 ganger hver dag, og reise rundt jorden hvert åttiende minutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer