Hotell med skibakke på taket

Joda, du ser riktig.

Foto: Michael Jantzen
Foto: Michael Jantzen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et hotell med en skibakke fra taket? Smart, eller bare helt merkelig?

Alle er opptatt av å bo rett i bakken når de er på skiferie, men med dette hotellet kan du faktisk bo under bakken.

Det er designer Michael Jantzen som har tegnet hotellet, som har en 122 meter lang skibakke ned fra taket.

Jantzen er en kreativ kar, og poenget med hotellet, som han kaller The North Slope Ski Hotel, er at det er miljøvennlig, og drives av vind- og solenergi.

Hotellet har 95 rom, og vinduene til alle sørvendte rom samler solenergi som hjelper å varme opp gulvene i lobbyen sammen med dyptgående rørsystem som skal utnytte jordvarme.

Hotellet skal også inneholde et økologisk spa og et treningssenter der apparatene produserer strøm når folk bruker dem.

Designmessig etterligner hotellkonstruksjonen en fjelltopp. Vindturbinene på toppen skal ligne på grantrær, men oppgaven deres er å produsere miljøvennlig strøm til hotellet. Skibakken er designet for å samle opp regnvann og smeltevann som blir renset og brukt av hotellet.

Skibakken vil forøvrig få et dekke som gjør at den kan brukes også om sommeren.

- Håpet er at hotellet vil demonstrere at selv de mest luksuriøse hoteller i verden kan og burde bli bygget på en miljøvennlig måte, uttaler Jantzen selv om designet.

Han venter i spenning på at noen skal hoppe på og ville bygge hotellet.


Jantzen er imidlertid ikke førstemann ut med ideen om å ha skibakke på taket av et hotell. Faktisk har det vært presentert planer om noe slikt på Hafjell. Her er det snakk om et mye større hotellkompleks uten den store miljøprofilen. Men skibakke på taket er tegnet inn. Se bildene av prosjektet her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer