Hotellene du aldri glemmer

Lei av å bo på hoteller som ser helt like ut, uansett hvor i verden du er?

Nei, vi har ikke glemt å snu bildet. Dette er nemlig et av de svært originale hotellrommene du kan tilbringe natta i på Propeller Island i Berlin. I dette rommet er alt opp-ned - dette er et bildet av taket i rommet. Foto: Lars Stroschen
Nei, vi har ikke glemt å snu bildet. Dette er nemlig et av de svært originale hotellrommene du kan tilbringe natta i på Propeller Island i Berlin. I dette rommet er alt opp-ned - dette er et bildet av taket i rommet. Foto: Lars Stroschen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VirtualTourist har skrudd sammen en liste med ti uvanlige steder du kan overnatte på ferien – steder du garantert ikke har overnattet før. Hva med en natt i et fengsel eller i en togvogn?

- Man har som regel begrenset med tid på ferien, og da er det ingen grunn til å ikke la overnattingsstedet også være en del av reiseopplevelsen, sier Giampiero Ambrosi, direktør i VirtualTourist.

Les også: Europas skjulte hotellperler

Her er ti gode forslag til overnattingssteder du virkelig husker.

1. Edisto River Treehouses

Canadys, South Carolina

En av de store trehyttene med plass til 4-8 personer. Foto: canoesc.com Foto: canoesc.com
En av de store trehyttene med plass til 4-8 personer. Foto: canoesc.com Foto: canoesc.com Vis mer


Perfekt for deg som nekter å bli voksen. Ikke bare er det utrolig gøy å bo i ei trehytte – disse hyttene har forhåpentligvis også en litt høyere standard enn ditt barndoms kjære plankeskur.

Hyttene ligger skjult i trærne ved elvekanten, ute av syne for andre – men med en fantastisk utsikt for deg. Om natten er det helt stille – kanskje bortsett fra en ugle som tuter litt i ny og ne.

Les også: Skrudde hoteller

Hyttene er fullt møblerte med kjøkken, senger, utendørsgrill og spiseplan, og har plass til mellom to og åtte personer, alt etter størrelsen på hytta.

 • Pris: rundt 625 kroner per person per natt (inkludert fri bruk av kano)
 • Mer informasjon: Carolina Heritage Outfitters
 • 2. Hostel Celica

  Ljubljana, Slovenia

  Nå kan du tilbringe en natt bak lås og slå selv om du ikke har gjort noe galt. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com
  Nå kan du tilbringe en natt bak lås og slå selv om du ikke har gjort noe galt. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer


  Hvis du alltid har hatt lyst til å tilbringe en natt i buret, har du sjansen her. Det trendy, kombinerte ungdomsherberget og kunstgalleriet var nemlig en gang et militærfengsel.

  Les også: Billig å stå på ski i Slovenia

  I 2006 ble Celica Hostel kåret til verdens hippeste ungdomsherberge av Lonely Planet. Bygningen har blitt forvandlet fra et fengsel til et kunstnerisk designherberge, og inneholder 20 ”celler” med gitter på døren og vinduet. Cellene er designet av en egen kunstner eller gruppe av kunstnere, slik at hver celle er helt unik.

  Bildespesial: Slovenia

 • Pris: fra rundt 130 kroner per person per natt (inkludert frokost)
 • Mer informasjon: Hostel Celica
 • 3. Schottenstift Monastery

  Wien, Østerrike

  Klosteret ligger midt i Wien, så her har du muligheten til å oppleve både hektisk byliv og rolig tilbaketrukkethet. Foto: schottenstift.at Foto: schottenstift.at
  Klosteret ligger midt i Wien, så her har du muligheten til å oppleve både hektisk byliv og rolig tilbaketrukkethet. Foto: schottenstift.at Foto: schottenstift.at Vis mer


  Hvis du synes at pikkoloene ser ut som munker, ser du ikke syner. Dette hotellet er faktisk et fungerende munkekloster, og det kan godt hende at du våkner til lyden av klokkeringing eller messende munker.

  Les også: 240 km fra Wien finnes også et hotell for single

  Klosteret ble bygget i 1155, og ligger svært sentralt til i Wien. Selv om pensjonatdelen er nokså moderne, er inngangen gjennom den brede døra og den buktende trappeoppgangen som tatt rett ut av en middelaldersk tempelridderfortelling.

  Les også: Nyttårsfest i Wien

 • Pris: fra rundt 300 kroner per person per natt (inkludert frokost)
 • Mer informasjon: Schottenstift
 • 4. The Red Caboose Motell

  Strasburg, Pennsylvania

  Lyst til å sove i en sånn? Illustrasjon: Kenn Kiser Foto: Kenn Kiser
  Lyst til å sove i en sånn? Illustrasjon: Kenn Kiser Foto: Kenn Kiser Vis mer


  Klar til avgang! Selv om de en gang reiste land og strand rundt, fungerer disse små, røde togvognene nå som private hotellrom. Barna dine kommer til å elske dette!

  Det hele startet i 1969, da Don Denlinger ble utfordret til å by på noen togvogner som ble auksjonert bort. Selv om budet han la inn bare var et tullebud som var lavere enn selve skrapverdien av vognene, fikk han likevel tilslaget og var plutselig den ulykkelige eier av 19 gamle togvogner – for hva gjør man egentlig med 19 gamle togvogner?

  Løsningen ble altså å forvandle dem til et hotell. I tillegg til sovevognene finnes det også en spisevogn, der du kan spise tradisjonell, hjemmelagd mat til gammel jernbanemusikk. Og frykt ikke – dette er garantert bedre enn sovevognene til NSB.

  Les også: I Pennsylvania kan du spise verdens største burger

 • Pris: fra rundt 175 kroner per person per natt
 • Mer informasjon: The Red Caboose Motel
 • 5. Propeller Island City Lodge

  Berlin, Tyskland

  Dette rommet heter Castle og er et av hotellets mest populære rom. Se flere av hotellrommene i bildespesialen til venstre. Foto: Lars Stroschen Foto: Lars Stroschen
  Dette rommet heter Castle og er et av hotellets mest populære rom. Se flere av hotellrommene i bildespesialen til venstre. Foto: Lars Stroschen Foto: Lars Stroschen Vis mer


  Dette må være alle kunstelskeres våte hotelldrøm (bortsett fra å sove i et kunstmuseum, kanskje). På dette hotellet bor du nemlig i et kunstverk! Her kan du sove i opp-ned-rom eller rom med svevende senger og virkelig få en estetisk opplevelse ut av overnattingen.

  Les mer om Propeller Island her.

  Alle de tretti rommene er designet av den tyske kunstneren Lars Stroschen, men dette er ikke et trendy designhotell - ingenting er kjøpt, og alt er unikt og autentisk.

  Bildespesial: Propeller Island

 • Pris: fra rundt 480 kroner per person per natt
 • Mer informasjon: Propeller Island
 • 6. Schlosshotel Schönburg

  Oberwessel, Tyskland

  Ser ikke dette ut som en koselig måte å innta frokosten på? Foto: burghotel-schoenburg.de Foto: burghotel-schoenburg.de
  Ser ikke dette ut som en koselig måte å innta frokosten på? Foto: burghotel-schoenburg.de Foto: burghotel-schoenburg.de Vis mer


  Hvis du er ute etter en virkelig eventyrlig opplevelse, er det vel ingenting som slår en natt i et vaskeekte slott. Slottet ligger på en liten topp ved middelalderbyen Oberwessel, og herfra har du utsikt over hele Rhindalen.

  Les også: Tyskland + romantikk = sant!

  Selv om slottets historie går helt tilbake til 900-tallet, kan det likevel tilby alle moderne fasiliteter.

  Les også: Lei et slott

 • Pris: fra rundt 640 kroner per person per natt
 • Mer informasjon: Burghotel auf Schönburg
 • 7. Ariau Amazon Towers Hotel

  Manaus, Brasil

  Hotellkomplekset sett fra luften. Foto: ariauamazontowers.com Foto: ariauamazontowers.com
  Hotellkomplekset sett fra luften. Foto: ariauamazontowers.com Foto: ariauamazontowers.com Vis mer


  Her befinner du deg på regnskogens tak i Amazonas, da alle bygningene er bygget på høye stylter. De runde tårnene er sammenknyttet av til sammen seks kilometer med gangbroer i robust tre. Vennlige aper og dovendyr dingler i trærne, og papegøyer flakser omkring. Fra to 45 meter høye observasjonstårn får du en 360 graders utsikt over Amazonas-jungelen.

  Bildespesial: Brasil

  Hva med å for eksempel tilbringe bryllupsreisen i brudesuiten som befinner seg mer enn 30 meter over bakken i et mahognitre?

  Hotellet ligger 56 km fra Manaus, hvor Rio Negro og Ariau Creek møtes – og du kommer deg bare dit via båt eller helikopter. Det spesielle hotellet har slått an hos både kjendiser og alminnelige veifarende, og kan også tilby restauranter, bar, utflukter og alle moderne fasiliteter.

  "May the force be with you" i Matmata. Foto: wikipedia.com Foto: wikipedia.com
  "May the force be with you" i Matmata. Foto: wikipedia.com Foto: wikipedia.com Vis mer


  Les også: Mat og drikke i Amazonas

 • Pris: på forespørsel
 • Mer informasjon: Ariau Amazon Towers
 • 8. Hotell Sidi Driss

  Matmata, Tunisia

  Her kan du besøke Luke Skywalkers hjem – på dette hotellet ble nemlig mange av scenene i Star Wars-filmene tatt opp. Og stedet er virkelig utenomjordisk.

  Matmata ligger i det sørlige Tunisia, og er kanskje mest kjent for sine steinhuler – som på dette hotellet fungerer som hotellrom.

  Bildespesial: Tunisia

  Hotellet er enkelt og tilbyr ikke mange fasiliteter – men så er også prisen deretter.

 • Pris: fra 50 kroner per natt per person (inkludert frokost)
 • Mer informasjon: Wikipedia
 • Her er flere nerdete - men romantiske - reisemål.

  9. Euromast

  Rotterdam, Nederland

  Euromast by night. Foto: wikipedia.com Foto: wikipedia.com
  Euromast by night. Foto: wikipedia.com Foto: wikipedia.com Vis mer


  Tårnet er med sine 185 meter det høyeste punktet i hele Nederland, og derfra har du utsikt over hele Rotterdam. På en god dag har du 30 kilometers sikt!

  Flere arkitekturhøydepunkter i Rotterdam finner du her.

  Om dagen er Euromast en turistattraksjon, men om kvelden blir tårnet forandret til et ekte luksushotell. Da kan du for eksempel spise en romantisk middag med utsikt over hele byen, ta deg en luftetur på Rotterdams største og høyeste balkong, som du om kvelden har helt for deg selv, eller bestille romservice i den nydelige hotellsuiten.

  Bildespesial: Rotterdam

  Hvis du har lyst til å sove her, bør du imidlertid være ute i god tid: De to suitene fylles opp tre måneder i forveien.

 • Pris: rundt 3.100 kroner per suite
 • Mer informasjon: Euromast
 • 10. The Giraffe Manor

  Nairobi, Kenya

  Her er det ingen vits i å henge opp noe ”Do Not Disturb”-skilt – de langhalsede gjestene som rett som det er titter inn gjennom vinduet bryr seg ikke om det likevel. The Giraffe Manor er kanskje det eneste stedet i verden hvor du kan mate og fotografere giraffer mens du sitter ved frokostbordet.

  Virkelighetens Portveien 2. Foto: giraffemanor.com Foto: giraffemanor.com
  Virkelighetens Portveien 2. Foto: giraffemanor.com Foto: giraffemanor.com Vis mer


  Bildespesial: Safari i Kenya

  Hotellet ligger rett utenfor Nairobi, og er omringet av over 5.000 mål skog. Det er et lite og elegant hotell med seks luksuriøse rom, men det er nok mest kjent for giraffene som også bor på hotelletområdet. I tillegg har også store vortesvinfamilier, mange ulike fuglearter og den flyktige buskbukken (en sky antilopeart) sitt hjem her.

  Les også: Kenya roper på turister

 • Pris: fra 1.450 kroner per person per natt (inkludert halvpensjon)
 • Mer informasjon: The Giraffe Manor
 • Les også: Slik får du et bedre hotellrom


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer