Regler for kontant betaling:

Hotellene vil at du skal betale med kort

Stadig flere hoteller i Sverige og Norge er blitt kontantfrie.

KONTANTFRITT HOTELL: Nordic Choice-hotellene er i hovedsak kontantfrie, som Clarion Collection Hotel Havnekontoret i Bergen. Men de nekter deg ikke å betale cash. Foto: Nordic Choice
KONTANTFRITT HOTELL: Nordic Choice-hotellene er i hovedsak kontantfrie, som Clarion Collection Hotel Havnekontoret i Bergen. Men de nekter deg ikke å betale cash. Foto: Nordic Choice Vis mer
Publisert

Stadig flere hoteller vil at du skal legge igjen kontantene hjemme og finne fram bankkortet når du skal betale for rommet eller bestille deg en drink.

NHO Reiseliv har jobbet lenge for at det skal være frivillig for hoteller å takke nei til kontanter. Helt der er vi ikke ennå – i Norge.

Flere kontantfrie hoteller

Vi har spurt Merete Habberstad, kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv, om hun kjenner til mange hoteller i Norge som har blitt kontantløse.

Hun forteller at Nordic Choice-kjeden har besluttet at hotellene som hovedregel skal være kontantfrie. Det bekrefter Trine Marsdal, Finansdirektør i Nordic Choice Hotels.

Son Spa Hotell, som er medlem av Nordic Hotels & Resorts, er ett hotell som ble kontantfritt i vår, nærmere bestemt 3. april.

Erfaringene så langt er positive, og direktør Petter Wilhelmsen ser at stadig flere hoteller vurderer å følge etter.

– Det har gått veldig bra, og gjestene er positive.

Også Trine Marsdal sier at de har gode erfaringer med å kutte kontantene.

– Det gjør det smidigere, enklere og mer effektivt for gjestene ved kø. Man fjerner også en tidkrevende prosess for de ansatte, legger hun til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer