Hoteller: Eldst, størst og høyest

Det er ikke beskjedne tall som betegner rekordholderne innen hotellbransjen.

Publisert
Sist oppdatert

Eldste hotell

Vi reiser til Japan, og finner verdens eldste hotell i landsbyen Awazu. Hotellet heter Hoshi Ryokan, og har tatt imot gjester siden år 717. Hotellet ble bygget der det ble på grunn av nærheten til en varmtvannskilde som skulle ha helbredende effekt. Historien skal ha det til at kilden ble oppdaget av en buddhistmunk, etter å ha blitt tipset om undervannskilden av en gud i drømmene sine.

Klikk her for å se hvor i verden du finner Hoshi Ryokan.

Høyeste hotell

Verdens høyeste hotell er også verdens eneste sjustjerners hotell; Burj Al Arab i Dubai. Hotellet, som er bygget på en kunstig øy, er formet som et seil og tårner 320,94 meter over bakken. Og her er det ikke bare i høyden at hotellet imponerer med sin størrelse; hotellets minste rom har et areal på 169 kvadratmeter, og den største suiten er beskjedne 780 kvadratmeter stor …

Klikk her for å se hvor i verden du finner Burj Al Arab.

Største hotellobby

Verdens største hotellobby må selvsagt befinne seg i USA. Lobbyen er den i hotellet Hyatt Regency i San Fransisco, California. Rekordholderen måler 107 meter i lengden, 49 meter i bredden og 52 meter i høyden. Vi trenger kanskje ikke si at med en lobby som denne, er det snakk om et hotell i luksusklassen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer