Hotellprisene stuper i New York

30 prosent avslag i en vanligvis dyr hotellby.

New Yorks hoteller sliter med å fylle rommene. Foto: Ink48 Hotel
New Yorks hoteller sliter med å fylle rommene. Foto: Ink48 Hotel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finanskrisen har rammet USA hardt, og det merker også hotellbransjen. The Sunday Times har gjort undersøkelser som viser at hotellprisene i New York er satt ned med rundt 30 prosent.

Gjennomsnittsprisen på et hotellrom i The Big Apple er nå rundt 1.100 kroner, mot normalt 1.600 kroner.

Trenger du tips til hvordan du gjør et bra hotellkupp? Se hvordan du får luksusrom til lavpris.

Det er ikke bare i New York at prisene er dumpet - det gjelder over det meste av USA - også i byer som Las Vegas og Los Angeles. Ifølge den britiske avisen skal hotellbransjen ikke ha opplevd en like dårlig sesong siden høsten 2001, etter terrorangrepet 11. september.

Vi gjorde en liten prissjekk for å se hvilke tilbud vi fant på fire- og femstjerners hoteller i New York. Vi tok utgangspunkt i en storbyhelg i et dobbeltrom fra torsdag 12. til søndag 15. november (vi sjekket prisene 21. oktober, og tar forbehold om endringer):

48 prosent avslagFirestjernershotellet Ink48 som ligger i Hell's Kitchen på Manhattan tilbyr nesten halve prisen for hotellrommet frem til 15. januar 2010 (med noen unntak). Det betyr en rompris på 324 dollar inkl. skatter og avgifter, noe som tilsvarer cirka 1.800 kroner. Da er det hotellet kaller "wine hour" gratis. Kanskje en stiv pris, men normalprisen er altså nesten det dobbelte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer