Hotellrommet i rommet

Få har råd til det, men spennende er det. Dette koster verdens mest eksklusive pakkereise.

International Space Station er nok ikke noe vanlig hotellrom, men verdens dyreste er det nok - selv om det ligger utenfor verden.  Foto: wikipedia.com
International Space Station er nok ikke noe vanlig hotellrom, men verdens dyreste er det nok - selv om det ligger utenfor verden. Foto: wikipedia.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

12. oktober reiste romturist nummer 6, Richard Garriott, ut i rommet. Den 47 år gamle multimillionæren har tjent seg rik på dataspill, men på den 10 dager lange ferien hans i rommet kan han ikke re-starte om han fikler det til med joy-sticken.

- Det er en million ting jeg kan gjøre feil og som kan drepe både meg og resten av mannskapet, uttalte Garriott til Wired Magazine før han satte seg i det russiske romskipet i Kasakhstan for noen dager siden.

Stjernebyen

Det kommer opp få turer til månen på et restplassøk, og det er heller ikke bare å hoppe på om du har penger nok. Det vil si cirka 30 millioner dollar, rundt 191 millioner kroner. Garriott har ligget åtte måneder i hardtrening i Russland, nærmere bestemt i Star City utenfor Moskva.

Star City ble grunnlagt på 60-tallet og var lenge den hemmelige treningsbasen til russiske astronauter som skulle ut i rommet. Du kunne ikke en gang finne den lille byen på kartet før inntil nylig. Du må beregne noen lange måneder i ganske enkle omgivelser her, om du har råd og lyst til å reise ut i rommet.

Til himmels i miniromskip - se video

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer