Norgesferie:

Hotelltabben kan bli kostbar

Har du fått med deg det som står med liten skrift på nøkkelkortet?

IKKE SMEKKLÅS: På mange hoteller må du bruke kortet også når du skal låse døra. Hvis ikke blir det stående ulåst en stund. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
IKKE SMEKKLÅS: På mange hoteller må du bruke kortet også når du skal låse døra. Hvis ikke blir det stående ulåst en stund. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Kristiansand): Mange tror hotellrommet er låst når de lukker døra og går til heisen. Men de glemmer en svært viktig ting: Å bruke nøkkelkortet til å låse en ekstra gang.

Den viktige beskjeden står med liten skrift på hotellkortet - men mange gjester får det ikke med seg.

Låsetipset

Moderne hotell har dørlåssystemer der man bruker digitale nøkkelkort i stedet for tradisjonelle nøkler. Skal du åpne hotellromdøra må du holde nøkkelkortet mot en kortleser eller stikke den inn i kortåpningen.

Men visste du at du må gjøre det samme når du forlater rommet?

Døra går nemlig ikke i lås av seg selv med en gang. Hotellrommet står ulåst imellom 30 til 120 sekunder dersom du har glemt å låse det ved hjelp av nøkkelkortet.

Tyvenes gylne øyeblikk

Du forlater hotellrommet og går til heisen eller trappa. Og døra til rommet ditt står fortsatt ulåst. Dette er tidsvinduet ubudne gjester kan benytte seg av når du er utenfor synsvidde etter å ha forlatt hotellrommet. Dermed har tyven fri tilgang til å hente med seg det du har av bagasje og verdisaker hotellrommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer