Sydentur

Hotelltrøbbel gir pris-ras

Billigere ferie enn på mange år.

BADEKLARE: Nordmenn - og reisende fra hele Europa - er klare for sol og varme utover høsten. Foto: Odd Roar Lange
BADEKLARE: Nordmenn - og reisende fra hele Europa - er klare for sol og varme utover høsten. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En turbulent feriesommer nærmer seg slutten. Og samtidig er det snart skolestart rundt om i landet. Det er gode nyheter for den som har ferie til gode og muligheter til å ta en sydentur de kommende ukene.

For nå stuper prisene. Og det er godt mulig å finne priser som ligger under nivået vi hadde før pandemien. Og det er en spesiell årsak til dette. Vi kommer tilbake til den. Men først litt om sommeren.

Fra lettelse til trøbbel

- Vi følte oss så lettet i vår, da de fleste pandemirelaterte restriksjonene ble borte. Nå var vi endelig tilbake til en «normal« sommersesong etter to år med coronapandemi. Lite visste vi at vi og våre Ving-gjester hadde mange utfordringer foran seg, passproblemer, endeløse flyplasskøer, flyteknikerstreik og trussel om pilotstreik, sier Marie-Anne Zachrisson som er sjef for Ving i Norge.

- Hvordan ble passasjerene rammet under SAS-streiken?

- Under SAS-streiken jobbet vi døgnet rundt med å prøve å løse oppgaven med å få hjem alle våre gjester fra reisemålene. En vanskelig oppgave da det var nærmest umulig å finne erstatningsfly i sommer. Til tross for at SAS kun står for cirka 10 prosent av våre charterflyvninger så hadde vi nesten 5 000 gjester som ble berørt. På toppen av dette så hadde vi hundrevis av gjester som hadde kjøpt en ruteflybasert pakkereise med SAS hos oss. Det er fortsatt mye etterarbeid for mange kolleger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer