Hotelluksus under vann

Alltid drømt om å sove under vann? Det finnes flere muligheter for det i verden, men ingen så luksuriøs som det planlagte undervannshotellet i Dubai.

Publisert
Sist oppdatert

For 500 millioner dollar (3.875.000.000 kroner) planlegger investorer i Dubai å bygge verdens første luksushotell under vann. Mer enn 200 suiter skal fra oktober 2006 bli tilgjengelige for pengesterke turister med behov for svalt undervannsliv i ørkenstaten.

Som en gigantisk glassmanet i pleksiglass. Det antyder planene for Hydropolis i Dubai.
Som en gigantisk glassmanet i pleksiglass. Det antyder planene for Hydropolis i Dubai. Vis mer

Skroll ned for mer.


Du må virkelig gå i dypet for å komme inn på Hydropolis, det nye fantasihotellet som skal bygges i Dubai. Eller riktigere sagt, bygges ved Dubai. Selve hotellet blir nemlig å finne 300 meter fra kysten i Jumeirah, et eksklusivt hotellområde i Dubai. Hotellet skal ligge på 20 meters dyp, og vil dekke mer enn 100.000 kvadratmeter av havbunnen. Priser for overnatting vil sannsynligvis ligge på opp mot 43.000 kroner per natt!

Glassmanet

Hotellet vil bestå av tre deler; en landstasjon med resepsjon, en tunnel under vann og selve hotellkomplekset med alle rommene som ligger fullstendig under vann. Dessuten skal to glasskupler stikke opp av vannet, og her skal det anlegges kunstige strender der gjester kan snorkle over rommene sine. Vi har også lest om maskiner som skal beskytte gjestene mot den brennende solen ved å lage kunstige tåkeskyer over strendene midt på dagen.

Tegninger vi har sett av komplekset, minner mest av alt om en gigantisk glassmanet. Arkitekten for hotellet er tyskeren Joachim Hauser, som til avisen Telegraph sier at han er inspirert av Jules Vernes roman om en verdensomseiling under havet i planleggingen.

Satser stort på turisme

Det de fleste forbinder med Dubai er olje, ørken og det berømte hotellet Burj Al Arab, verdens høyeste og mest stjernebefengte hotell. Dette hotellet ligger i samme område som utbyggingsplanene for undervannshotellet er lagt til.

Dubai har omkring 1 million innbyggere, og mottar fem millioner tilreisende hvert år. Målsettingen er imidlertid å runde 10 millioner besøkende innen 2007, og de massive utbyggingsplanene er et ledd i arbeidet med å få dette til. Andre planer er allerede satt under bygging, som det store palmeøyprosjektet.

IATA meldte for øvrig i vår at landets flyplass blir vurdert som verdens beste etter passasjerundersøkelser verden over.

Merkelige hoteller verden rundt

Undervannshotellet i Dubai blir etter alle solemerker verdens mest luksuriøse, men det er ikke det første. I Florida kan du bo i en undervannslodge, hvor du må dykke syv meter ned for å komme frem til rommet. Uten dykkersertifikat tilbyr hotellet deg et tre timer langt ekspresskurs før du sjekker inn.

Få med deg hotelluksus i vannet også - sydhavsparadiser på påler i vår bildespesial med "porno for feriefantasien".

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer