Høyest, eldst, størst og flottest

Verdens arkitekter har konstruert mer severdig enn Eiffeltårnet, pyramidene og Operahuset i Sydney. Men hvor finner du severdighetene?

Foto: Jorge Tutor
Foto: Jorge Tutor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen byggverk greier det mange i Oslo ønsker det nye operabygget skal gjøre; nemlig sette byen på verdenskartet, og tiltrekke seg horder av besøkende i årtier fremover.

I vår test kan du sjekke om du kjenner igjen og kan plassere noen av verdens mest markante byggverk. Hvilke bygninger, hva heter byen og i hvilke land finner vi dem?

Testen finner du lenger nede på siden.

Mest besøkt

Ta testen - vi tar 22 stopp verden rundt, og viser bilder av markante bygninger. Spørsmålet er hvilken bygning og hvor den ligger? Ta testen, og se hvor mye du greier.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.
Verdens mest besøkte bygning - Eiffeltårnet i Paris.
Verdens mest besøkte bygning - Eiffeltårnet i Paris. Vis mer
Verdens kanskje mest kjente byggverk er Eiffeltårnet i Paris. Det er i alle fall verdens mest besøkte turistattraksjon - vannvittige seks millioner mennesker er innom tårnet hvert år. Et tårn som ble bygget i 1889 til verdensutstillingen i Paris, og som egentlig skulle rives ned etter utstillingens slutt. De parisiske turistmyndigheter priser seg nok lykkelige i dag, over at det ikke skjedde.

Til sammenligning får Norges mest besøkte byggverk, Holmenkollbakken, 600.000 besøkende årlig.

 • Se hvilke turistattraksjoner som får mest besøk i Norge.
 • Verdens høyeste bygninger
 • Her er verdens underverk - de syv opprinnelige, og syv nye.
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer