Høyest, eldst, størst og flottest

Verdens arkitekter har konstruert mer severdig enn Eiffeltårnet, pyramidene og Operahuset i Sydney. Men hvor finner du severdighetene?

Foto: Jorge Tutor
Foto: Jorge Tutor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen byggverk greier det mange i Oslo ønsker det nye operabygget skal gjøre; nemlig sette byen på verdenskartet, og tiltrekke seg horder av besøkende i årtier fremover.

I vår test kan du sjekke om du kjenner igjen og kan plassere noen av verdens mest markante byggverk. Hvilke bygninger, hva heter byen og i hvilke land finner vi dem?

Testen finner du lenger nede på siden.

Mest besøkt

Ta testen - vi tar 22 stopp verden rundt, og viser bilder av markante bygninger. Spørsmålet er hvilken bygning og hvor den ligger? Ta testen, og se hvor mye du greier.

Verdens kanskje mest kjente byggverk er Eiffeltårnet i Paris. Det er i alle fall verdens mest besøkte turistattraksjon - vannvittige seks millioner mennesker er innom tårnet hvert år. Et tårn som ble bygget i 1889 til verdensutstillingen i Paris, og som egentlig skulle rives ned etter utstillingens slutt. De parisiske turistmyndigheter priser seg nok lykkelige i dag, over at det ikke skjedde.

Til sammenligning får Norges mest besøkte byggverk, Holmenkollbakken, 600.000 besøkende årlig.

Se hvilke turistattraksjoner som får mest besøk i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer