Høyest, raskest og best på ski

SKI: Høyest, raskest og best. Her er skiverdenens rekordsteder.

Publisert
Sist oppdatert

Verdens høyest beliggende

Chacaltaya i Andesfjellene, Bolivia er verdens høyest beliggende skianlegg - eller kanskje det er riktigere å kalle det "høyest beliggende skitrekk". Det er dessuten også det eneste skiområdet i Sør-Amerika utenfor Chile og Argentina, det er den eldste skiheisen i Sør-Amerika, den høyest beliggende skiheisen i verden og det skianlegget som ligger nærmest ekvator i hele verden. Fjelltoppen er 5.570 meter høy, mens skiheisen stoper på 5.421 meters høyde. Til sammenlikning er Galdhøpiggen 2.469 meter høy.

Sesongen her strekker seg fra november til og med mars, og heisen drives av firmaet Club Andino Boliviano. Oksygenflaske anbefales.

På andreplass av de høyt beliggende skianleggene finner vi Jade Dragon Snow Mountain i Kina. På 4.516 meters høyde er dette den høyest plasserte heisen i Asia og faktisk også den gondolheisen som ligger høyest i verden.

Høyest i Europa

Høyeste opp med skiheis i Europa kommer du i Zermatt, Sveits. Heisen tar deg opp til 3.899 meters høyde. Som en god nummer to i Europa finner vi Chamonix, som tar deg opp til 3.842 meters høyde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer