Høyt henger de ...

AlpspiX høres ut som en tungeøvelse for kjedelige fredagskvelder, men er en av Tysklands' ferskeste og mest oppsiktsvekkende turistattraksjoner.

RETT UT I INTET: Det er ikke tilfeldig at en av Tysklands aller ferskeste turistattraksjoner heter AlpspiX - med stor "X" på slutten.
RETT UT I INTET: Det er ikke tilfeldig at en av Tysklands aller ferskeste turistattraksjoner heter AlpspiX - med stor "X" på slutten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyder og avstander slutter aldri å fascinere, det der blant annet derfor det finnes de som frivillig kaster seg ut fra fjellskrenter og skyskrapere, og det er derfor berg-og-dal-baner har vært en del av fornøyelsesparker siden mennesket først fant ut at fritid like gjerne kan brukes til å utsette seg selv for selvpining.

På samme dag som amerikanerne fyrte av raketter i sollys for å feire nasjonaldagen, fikk den sørlige delen av Tyskland en ny turistattraksjon som er spesielt godt egnet for de som liker både høyder og uskyldig ubehag.

Usedvanlig høyt

Den 4. juli åpnet AlpspiX for allmennheten, og den er noe av det mest spektakulære Garmisch-Partenkirchen-regionen har å by på, i tillegg til hopprennet under den tysk-østerrikske hoppuka. Den befinner seg langt, langt over bakken, og bør gi trøtte bussturister et etterlengtet mentalt spark i hodet - og en stor porsjon sug i magen.

Ved foten til Alpspitz-fjellet kan besøkende ta stegene ut på to forskjellige utsiktsplattformer, som krysser hverandre med høy X-faktor, og som begge hviler i løse lufta over en cirka kilometerdyp avgrunn.


Hull i gulvet

Plattformene er laget av stål, og er tilsammen 24 meter lange. 13 av disse ligger utenfor kanten, mens de resterende 11 forankrer anlegget til fjellskrenten.

I enden av hver plattform finnes en glassvegg, som blant annet forhindrer at de kun tre meter brede passasjene skyver noen ufrivillig utenfor kanten, og som dessuten gir uovertruffen utsikt mot blant annet Zugspitze-toppen og Höllental-juvet.

På bunnen av det hele er underlaget gjennomhullet, slik at snøen faller gjennom AlpspiX-installasjonen på vinterstid.

Ankomsten til selve plattformen er særdeles enkel, og er lokalisert bare 50 meter fra nærmeste taubanestasjon. Pusten er det med andre ord meningen du skal miste når du når AlpspiX.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer