Høytflygende vinnerbilde

Norske bilder endte i tet i DinSides fotokonkurranse. Vinnerbildet ble Jostein Askjers himmelsvevende stup, mens leserfavoritten Ørjan Moes blå fiskevann kapret andreplassen.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Sommerens store fotokonkurranse er avsluttet, og vi kan endelig avsløre vinneren. 16 gode bilder har konkurrert om premiene, og avgjørelsen er tatt ved hjelp av leseravstemming og juryvurdering.

Sommerstup av Jostein Askjer kommer høyt opp hos både lesere og jury. Foto: Jostein Askjer
Sommerstup av Jostein Askjer kommer høyt opp hos både lesere og jury. Foto: Jostein Askjer Vis mer
Blått fiskevann av Ørjan Moe er leserfavoritt. Foto: Ørjan Moe
Blått fiskevann av Ørjan Moe er leserfavoritt. Foto: Ørjan Moe Vis mer

Skroll ned for mer.


I leseravstemningen vant Ørjan Moes blå fiskevann over Jostein Askjers stupebilde, med 47 stemmer og et par små prosent. Når juryens vurderinger kommer med, blir rangeringen snudd på hodet, og Askjer går av med sammenlagtseieren fordi han ender på andreplass både hos jury og lesere, mens Moe ikke er like godt likt av juryen. Det betyr Moe med sitt fiskevann får andrepremien, et Pentax Optio 33L fra FOVI AS, mens stupebildet har sikret vinneren Askjer, et Nikon Coolpix SQ fra Interfoto,

- Bildet ble tatt i sommer utenfor Kragerø, med et digitalkamera fra Pentax som ble anskaffet ved juletider i fjor, forteller en overrasket og glad Askjer på telefon fra Bergen. Den himmelsvevende effekten har fotografen oppnåd ved å holde kameraet helt nede på nivå med stupebrettet som stuperen tar sats fra.

- Det ser mye høyere ut på bildet enn det egentlig var i virkeligheten, forteller Askjer til DinSide.

Vinneren har fått god uttelling i konkurransen, og stikker av med førstepremien for sitt eneste innsendte bilde.

Se bildene i rekkefølge, vinneren til sist.

 • Her ser du finalerunden, med avstemmingsresultat fra leserne.
 • Konkurransen

  Konkurransen ble arrangert i samarbeid mellom DinSide og Fotorådet, og vi har fått inn mer enn tusen bilder i løpet av juli og august. Åtte ukevinnerne har fått premier fra Fotoskolen.

  Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer