Høytid og fest i Sør-Amerika

Karneval er høytid i Sør-Amerika. Enten du velger verdensberømte opptog i Brasil eller het calypsofest i Venezuela, har du en heseblesende feiring i vente. Vi har laget en oversikt over festene på karnevalskontinentet.

Publisert
Sist oppdatert

Brasil er dominerende med gigantiske feiringer i hver en krok av det enorme landet. Mest kjent er nok feiringen i Rio de Janeiro, hvor sambaskolene stiller til konkurranse i et fargesprakende opptog. Festivalen varer fra 9. – 12. februar, men folkefesten har allerede startet. Opptogene foregår inne på en egen karnevalsarena, men det er gatefestene og stemningen rundt i byen som gjør størst inntrykk. Det ventes opptil 300.000 tilreisende, så dersom du føler deg kallet bør du krysse fingrene og begynne å lete frem et ledig hotellrom.

Salvador i den nordøstlige staten Bahia, skryter av å ha verdens største karnevalsfeiring. Spør du brasilianerne, er også dette den store favoritten. Mens Rio lager profesjonelle show inne på dedikerte arenaer, forgår all feiring i Salvador ute i gatene. Enorme trommeband spiller fengende rytmer, og de som vil delta kan kjøpe drakt for noen hundre kroner. Den ukelange karnevalsfeiringen er det fullkomne kaos, men for deg som ønsker å oppleve et ekte brasiliansk karneval, er Salvador byen. Feiringen går fra 8. – 13. februar.

En annen brasiliansk karnevalsgigant er Recife i staten Pernambuco. Det er dansen som står i sentrum, og hvis du føler deg smidig og rytmisk kan du forsøke å bryne deg på lokale favoritter som paraplydansen Frevo, slavedansen Maracatù eller magedansen Bate-Coxa. Recife samler sammen med nabobyene Olinda og Boa Viagem opptil to millioner karnevalsfrelste. Karnevalet i Recife starter 9. februar og varer i fire dager

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer