Hun hviler på en perle...

Adriaterhavets perle blir den kalt. Om hun fortjener det er ikke sikkert - men vakker er hun.

Publisert
Sist oppdatert

Dubrovnik, borgbyen ved havet i Kroatia, er kanskje et en av Europas største middelalderperler. Den er også kalt Adriaterhavets perle, en tittel den konkurrerer med Venezia om. Visst er Dubrovnik vakker, men Venezia er nok en større perle, etter vår mening.

Bli med til forførernes by, Venezia...

Det er likevel en arresterende by på mange måter, og den har trukket til seg turister i mange hundre år. I løpet av et år kommer en million turister til denne byen. Veldig mange av dem er cruiseturister, for Dubrovnik har blitt et svært populært cruiseanløp for middelhavscruisene. Det ventes faktisk 800 cruiseskip til byen i løpet av 2009.

Om sommeren kommer turistene i horder inn i gamle Ragusa, som byen ble kalt tidligere, da den var en republikk med stor inflytelse og et massivt knutepunkt for handel i Middelhavet.

Den mest spektakulære delen av Dubrovnik er gamlebyen. Omgitt av høye borgmurer, er gatene inne i byen små labyrinter fylt med kafeer og butikker. Det hele har en italiensk finesse over seg, med den kirurgisk rene hovedgaten Stradun, men fortsatt full av lokale innbyggere som henger ut klesvasken og mater katter i de trange smugene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer