Hundegalskap i USA

Ikke bare skal mor skjemmes bort med massasje, eller gutta lures til å tro at spa er tingen med reiseselskapet SPA Travel's Gentlemens Choice - også våre firbente venner fortjener helse gjennom vann, skal vi tro amerikanerne. De betaler gladelig tusener for å gi sin pelsvenner et opphold på en av de hundrevis av hundespaene som har dukket opp 'over there'.

Vannmasasje for firbente i Dogpaddle. Foto: www.dogpaddle.net Foto: www.dogpaddle.net
Vannmasasje for firbente i Dogpaddle. Foto: www.dogpaddle.net Foto: www.dogpaddle.net Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanerne drar som kjent det meste litt lenger enn de fleste. Ingenting skal overlates til tilfeldighetene og finnes det profesjonelle som kan gjøre jobben, kan de sikkert gjøre den bedre enn deg. Du er for eksempel ikke noen før du har din egen terapeut. Og det siste som gjelder er at også firbente skal overlates så mye som mulig til profesjonelle.

Hundepasser, hundekennel, hundefrisør, hundehotell; hundedaghjem, og nå altså: hundespa.

SPAr meg!

For eksempel, på Atlanta Dog SPA kan firbente venner få terapeutisk massasje og neuromuskulær terapi til henholdsvis 55 dollar (387 kroner) og 95 dollar (669 kroner). Den terapeutiske massasjen for hunder lover å virke både beroligende og avslappende. Resultatet? En garantert sunn og logrende firbent venn. Behandlingen varer mellom en halv time og 45 minutter, men det kommer an på hvor villig hunden er. Nevnte jeg at de organiserer hundebursdager?

I tillegg kan den firbente få svømmeterapi på Dogpaddle. Dette skal ettersigende hjelpe med rehabilitering av revmatisme, vekstforstyrrelser i hofte og albu, ortopedisk kirurgi, gienvinnelse av muskelkraft etter slag og lammelser, pre/post-kirurgisk behandling, geriatri - og andre spesielle tjenester.

Joggemotivasjonsdreperen

Jeg må si at jeg faller for navnet "Happy Tails" eller lykkelige haler, der halen logrer hele dagen lang. Her kan du levere inn din aller beste venn til dagpass, hotellopphold eller spa. Nettsidene lover at du vil bli møtt av en lykkelig utslitt hund når du kommer for å plukke den opp. Joggemotivasjonen døde der og da.

På New York Dog Spa & Hotel kan våre firbente venner velge om de vil ha fullpensjon, eller om de bare er interessert i å komme for en dag. "Det er masse plass til å løpe rundt, masse oppmerksomhet, og plenty med selskap av andre hunder." Jobber du lange dager kan visstnok slikt stell gjøre underverker med hunden din.

Bildet er arrangert. Modellen på bildet har ingen ting med denne historien å gjøre.
Bildet er arrangert. Modellen på bildet har ingen ting med denne historien å gjøre. Vis mer


Hundefrie boblebad

Jeg prøver å finne ut om galskapen har flyttet på seg over sjøen, og nærmer seg kjente trakter. Gule sider gir null resultat. Jeg Googler 'hund' og 'spa'. 190 treff! Heldigvis viser det seg at de eneste hundene det er snakk om i forbindelse med norske spa-hoteller er navn på yogaøvelser for de aller sprekeste. Pluss, til slutt en liten advarsel: Alle kjæledyr, selv katter og hunder, er strengt forbudt på norske spa-anlegg.

Gjør-det-selv

Så hva kan en stakkar gjøre, som vil gi hunden sin et spaopphold? Amerikanske Purina Beneful (ikke spør hva det betyr) tilbyr gjør-det-selv pakker, du kan bestille spesielle hundeshampoer, hundemassasjeoljer, hundeansiktsmasker (!) et cetera. Denne nettsiden har én hake, du kan bare bestille om du har en adresse i USA, men samtidig er det nok lettere å jobbe seg rundt dette hinderet enn å måtte ha den firbente engelen i karantene to ganger per spaopphold.

På Purina Benefuls nettsider finner du steg-for-steg instruksjoner til både hundemassasje, ansiktsbehandlinger og så videre.

Helt alvorlig. Spa betyr helse gjennom vann. Og vil du gi hunden din en spaopplevelse her hjemme foreslår jeg at du tar frem vannslangen, sprederen, eller fyller opp vannskålen. Både enkelt, billig, og herlig fritt for unødvendig hunde-jåleri!

Velsigne bikkja

Har du en hund, gris, katt, rotte eller et annet kjæledyr du er spesielt glad i? Hvorfor ikke få den velsignet av en kirkens mann?

Eksterne lenker:
Atlanta Dog SPA
Dogpaddle
New York Dog SPA & Hotel
Happy Tails Dog SPA
Purina Beneful


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer