Reiseforsikring

Hundretusener bør sjekke dette

De yngste har minst kontroll, ifølge undersøkelse.

PÅ TUR: Mange har tenkt seg på utenlandsferie i sommer, men mange må ta en titt på reiseforsikringen. Foto: Halvard Alvik/NTB
PÅ TUR: Mange har tenkt seg på utenlandsferie i sommer, men mange må ta en titt på reiseforsikringen. Foto: Halvard Alvik/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter to år med coronapandemi, hungrer folk etter å besøke utlandet. Sammen med lav bemanning har pågangen gjort at det er lange køer på flere europeiske flyplasser nå om dagen.

Mangler kontroll

Nå ber forsikringsselskapet Fremtind folk om å sjekke at reiseforsikringen er i orden, og at man setter seg inn i hva den dekker og ikke.

I en undersøkelse utført av Respons Analyse på oppdrag av Fremtind, oppgir en av fire at de bedre burde sjekke hva reiseforsikringen dekker.

En av fire oppgir å ha full kontroll på hva reiseforsikringen dekker, og det er de over 65 år som har best kontroll, ifølge undersøkelsen

Mest usikkerhet finner vi blant de unge. Én av fire under 24 år oppgir blankt nei når de blir spurt om de vet hva reiseforsikringen dekker.

- Mange yngre har ikke, og vet ikke at de må ha egen reiseforsikring når de fyller 20 år. Det gjelder stort sett hos alle forsikringsselskap, sier skadeforebygger, Therese Hofstad-Nielsen i en pressemelding.

Nesten 200 000 nordmenn oppgir at de ikke vet hva forsikringen dekker og 150 000 har ikke reiseforsikring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.