Bilinnbrudd i Göteborg

Hundrevis av nordmenn ofre for svenske bilkjeltringer

Til tross for gjentatte advarsler, har hundrevis av nordmenn også i år fått bilen sin robbet i Göteborg – byen som er beryktet for mange bilinnbrudd.

HISTORIEN GJENTAR SEG: Også i år melder forsikringsselskapene om at hundrevis av nordmenn får innbrudd i bilen. Verst er det i Göteborg. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
HISTORIEN GJENTAR SEG: Også i år melder forsikringsselskapene om at hundrevis av nordmenn får innbrudd i bilen. Verst er det i Göteborg. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den svenske byen har i årevis toppet statistikken over byer i Skandinavia med flest bilinnbrudd, skriver Tryg Forsikring.

– Dette gjentar seg dessverre årlig, og vi ser samme tendens for juni og juli i år igjen. Hundrevis av nordmenn har funnet bilen tømt for verdisaker, etter at de har parkert i Göteborg.

Verst rundt Liseberg

De fleste bilinnbruddene skjer i området rundt Nordens største fornøyelsespark, Liseberg. Mange nordmenn blir rett og slett robbet mens de har det moro i fornøyelsesparken, sier skadekonsulent og reiseekspert Roy Vetaas i Tryg Forsikring.

I mange tilfeller blir ofrene fullstendig rundstjålet og bilen blir helt tømt for all bagasje.

Advarte tidligere i år

I år var forsikringsselskapene føre var, og IF skadeforsikring gikk i juni ut og advarte nordmenn som hadde tenkt seg til Göteborg i sommer.

– Tyvene finner biler med norske skilter attraktive. Bilskiltene med norsk flagg på er nærmest som fluepapir for uærlige sjeler. Tyvene vet at Norge går så det suser, og mange biler er fullastet med merkeklær og elektroniske duppeditter, sa Sigmund Clementz i IF.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer