Hurtigrutecruise for 790 kr

Et cruise langs verdens vakreste kyst er ikke så dyrt som du tror.

På ruten langs Helgelandskysten får du med deg Torghatten, blant annet. Foto: Hurtigruten
På ruten langs Helgelandskysten får du med deg Torghatten, blant annet. Foto: Hurtigruten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uten grunn at en tur med Hurtigruten regnes som verdens vakreste sjøreise. Har du ikke fått tatt noen tur ennå? Synes du det er for dyrt?

Da er kanskje et aldri så lite minicruise tingen for deg. Du kan nemlig også være passasjer på kortere strekninger, til priser helt nede i 790 kroner per person.

Hurtigruten selger nemlig ut restplasser på enkeltstrekninger, på nettsiden www.velgogseil.no. Her kan du for eksempel reise fra Tromsø til Bodø for 790 kroner, eller fra Trondheim til Bergen for 990 kroner. (Se flere priseksempler lenger ned i saken.)

- Dette gir deg en liten smakebit av et seilas langs vår fantastiske kyst, sier Stein Lillebo i Hurtigruten.

Nordland på sitt flotteste

For 790 kroner kan du seile gjennom Lofoten på strekningen Tromsø-Bodø. Foto: Hurtigruten
For 790 kroner kan du seile gjennom Lofoten på strekningen Tromsø-Bodø. Foto: Hurtigruten Vis mer


Hvis du for eksempel velger turen fra Tromsø til Bodø eller omvendt, får du med deg vakre Lofoten. Og nå sommerstid får du med deg den flotte naturen uansett når på døgnet båten seiler forbi.

- Turen mellom Bodø og Ålesund er også flott. Da seiler vi innaskjærs langs unike og vakre Helgelandskysten, med fjellformasjoner som Hestmannen, De 7 Søstre og Torghatten. Dette er en kjempefin reise hvor vi passerer polarsirkelen, for mange et stort høydepunkt, sier Lillebo.

- Jeg får ofte spørsmål om min favorittstrekning, men det er vanskelig å velge. jeg må likevel si at jeg synes Finnmarkskysten om vinteren er utrolig vakker. Lyset er helt spesielt da. I sommerhalvåret kommer man ikke unna Lofoten og Vesterålen, sier Lillebo.

Hurtigrutens restplasstilbud finner du hele året, og utvalget er større utenom høysesongen i juni, juli og august.

- Poenget med Velg og seil er at turene skal legges ut lett tilgjengelig og til laveste mulig pris, sier Lillebo.

Undersøk båtene

Hurtigrutens båter er i forskjellig alder og størrelse. Det kan være greit å undersøke hvordan de er, før du bestemmer deg for hvilken tur du vil reise på. Finnmarken, en av de nyere båtene, har interiør i art deco-stil, mens Midnatsol, som er den nyeste, har interiør inspirert av midnattsola. Det eldste skipet, Nordstjernen, er fra 1956, og skipet for deg som er en smule nostalgisk. Se de forskjellige skipene her.

Sjekk flybilletter før du bestiller

Priskrigen på innenriksflyvningen gjør at det som regel er enkelt å finne rimelige flybilletter som frakter deg til og fra avgang- og ankomsthavn. Men det kan være lurt å sjekke hva du må betale for flybillettene før du bestemmer hvilken avgang du skal være med på. Sjekk også alternative transportløsninger som buss eller tog (sør for Narvik). Du kan også ta med deg bil ombord på Hurtigruten.

Her ser du noen av de billige miniseilasene:

  • Tromsø-Bodø med Midnatsol. Utreise torsdag 21. mai kl 01.30 (om natten), ankomst fredag 22. mai kl 02.00 (om natten). Pris for to personer (inkl. frokost): 1.580 kr
  • Trondheim-Bergen med Midnatsol. Utreise lørdag 23. mai kl 10.00, ankomst søndag 24. mai kl 14.30. Pris for to personer (inkl. frokost): 1.980 kr
  • Molde-Sandnessjøen med Vesterålen. Utreise lørdag 6. juni kl 22.00, ankomst mandag 8. juni kl 03.45 (om natten). Pris for to personer (inkl. frokost): 1.880 kr
  • Bodø-Ålesund med Midnatsol. Utreise fredag 22. mai kl 04.00 (om natten), ankomst lørdag 23. mai 23.59. Pris for to personer (inkl. frokost): 1.980 kr
Frokost er altså inkludert i prisen, mens alle andre måltider må kjøpes ombord.Prisene er hentet 28/4. Vi tar forbehold om prisendringer og utsolgte reiser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer