Hurtigrutens nye stolthet

TFDS presenterer i disse dager sin fjerde Midnatsol siden 1910. Mye har skjedd med hurtigruten siden forrige århundredes begynnelse.

Midnatsol til kai i Oslo.
Midnatsol til kai i Oslo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hurtigruten var opprinnelig et frakteskip som revolusjonerte transporten langs vår lange kyst. Fra Bergen i sør til Kirkenes i nord har skipene stampet seg frem fra havn til havn med gods og folk. Det gjør de fortsatt, men ellers er det ikke mye som minner om farne tiders hurtigruter når vi går om bord i det nyeste skipet, Midnatsol.

Se bildene fra Midnatsol her.Skroll ned for mer.

Design og utsikt

Mens de gamle skipene var praktiske skuter med trange lugarer og små koøyer, var mellomgenerasjonen mer preget av transportoppgavene og nyttefunksjonen. Nå vender trenden igjen, og de nye hurtigruteskipene er bygget med tanke på et voksende marked for cruise langs norskekysten. Selskapene OVDS og TFDS kaller selv ruten for verdens vakreste sjøreise. Ikke mange vil krangle med dem om det. Spesielt stykket langs Nordland og Troms vil få frem superlativene hos de mest blaserte.

Les mer om øyhopping på Helgelandskysten.Les også om øyhopping på Nordvestlandet.

Service og luksus

Nylig hjemvendt fra en tur med en av mange danskebåter på Oslofjorden, synes vi det er en sann nytelse å gå om bord i Midnatsol. Ikke bare fordi skipet er flunkende nytt - veien har gått direkte til Oslo fra dåp i Hamburg - men fordi det faktisk er pent. Her er vakker kunst, mye og store vinduer, spesialdesignede møbler og pene lugarer. Og et helt annet publikum enn på danskebåten - på godt og vondt. Gjennomsnittsalderen er høy, prisene likeså. I alle fall i høysesongen. Velger du en rundreise, får du med deg alle havner på dagtid, og 11 dager om bord. Da er prisene fra 5.500 i lavsesong per person (innvendig lugar uten dusj/WC) til 47.000 i høysesong per person (2-roms suite med balkong). Samme suiteopphold koster 26.000 i lavsesong. Prisene inkluderer alle måltider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer