Husk å få billigere pass fra fredag

Fredag 15. juni settes gebyret for barnepass ned fra 420 til 270 kroner. Pass på at du betaler riktig pris.

Publisert
Sist oppdatert

Bare to dager før vedtaket trer i kraft, har nemlig ikke passkontoret på Grønland fått informasjon om at gebyret for pass til barn skal settes ned på fredag.

Da er det stor sjanse for at lensmannskontorene over det ganske land heller ikke har fått beskjed.

Saken var oppe i Stortinget på mandag, og går i statsråd på fredag, og fordi vedtaket skal tre i kraft med umiddelbar virkning, skal altså prisen for å skaffe pass til ungene reduseres til 270 kroner.

Vi ringte Grønland Politistasjon for å høre hvordan ståa (eller køen) er for å få nytt pass nå rett før sommerferien begynner. Vi satt 17 minutter i telefonkø før vi kom gjennom, noe som tyder på at det er et visst trykk.

Belag deg på kø

- Det er ikke så voldsomt trykk ennå, men straks skoleferien begynner, blir det nok mer, sier Solvang, som jobber ved passkontoret.

Hun forklarer at det er vanskelig å si hvor lang køen for å få pass er, fordi det ofte kommer flere på samme kølapp. Men den som trenger nytt til sommerferien, må belage seg på å måtte vente litt i kø.

- Fins det noen triks for å få dette til å gå kjappere? Bør man troppe opp når dere åpner om morgenen, for eksempel?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer