Huskeliste for smarte turister

Rådene fra britiske myndigheter er utarbeidet i samarbeid med eksperter på blant annet voldtekt.

Publisert
Sist oppdatert

Behold kontrollen

Finn ut det du kan om forholdene i landet før du reiser. Vær like forsiktig som du vil være hjemme. Prøv å planlegg utflukter slik at du unngår å se forvirret eller bortkommen ut. Vis sunn skepsis til nye venner, ikke fortell alt om deg og reisen din til alle du treffer. Prøv å unngå å gå ut på byen alene.

Der du bor

Ikke vis eller oppgi romnummeret ditt til fremmede. Hold vinduer lukket, spesielt på bakkeplan, og lås rommet når du er inne. Det kan være greit å bruke en dørkile som ekstra sikkerhet om du bor alene på rommet. Ikke åpne døren for fremmede som utgir seg fra å være fra hotellet, uten å sjekke med resepsjonen at det stemmer.

Ute på byen

Om mulig, si fra hvor du går og når du er tilbake. Sikre deg at du vet navn og telefonnummer til stedet du bor. Vær forsiktig med alkohol og narkotika. Flere sammen kan passe på hverandre. Se opp for mennesker som synes å ikke respektere det du sier eller gjør. Mange voldtektsoffer blir dopet - følg med drinken din, og aksepter ikke drikkevarer fra fremmede. Husk at dop også kan virke om det plasseres i kaffekoppen eller brusglasset ditt. Føler du deg rar, syk eller svimmel kan det være at noen prøver å dope deg ned. Si fra til venner, prøv å komme deg til et trygt sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer