Reiseforsikring

Hva dekkes når land går fra «grønne» til «røde»?

Forsikringsselskapene opplever en strøm av henvendelser med de samme spørsmålene. Dette svarer de.

FRA GRØNT TIL RØDT? Spania er ett av landene som har gått fra grønt til rødt etter «trafikklys»-kartet til norske myndigheter. Forsikringsselskapene får mange henvendelser fra bekymrede kunder som lurer på hva de skal gjøre med forestående reiser, dersom landet går fra grønt til rødt. Foto: REUTERS/Nacho Doce/File Photo
FRA GRØNT TIL RØDT? Spania er ett av landene som har gått fra grønt til rødt etter «trafikklys»-kartet til norske myndigheter. Forsikringsselskapene får mange henvendelser fra bekymrede kunder som lurer på hva de skal gjøre med forestående reiser, dersom landet går fra grønt til rødt. Foto: REUTERS/Nacho Doce/File Photo Vis mer
Publisert

Med myndighetenes system med røde og grønne land og reiseråd som kan endres plutselig eller hver 14. dag, kan det være vanskelig å vite hva man egentlig kan forholde seg til.

Etter innføringen av det nye «trafikklys»-kartet, da det først kun var et fåtall europeiske land som var rødmerket, har vi allerede sett at flere har gått fra grønt til rødt.

Uttalelser fra Folkehelseinstituttet denne uka kan tyde på at vi i slutten av uka vil få enda flere endringer i det europeiske reisekartet; de har varslet at både Sveits og Tsjekkia trolig blir røde land i løpet av uka. Også Polen risikerer en slik status, og Frankrike er også over grensen for røde land.

Har du allerede bestilt en reise til et land du trodde var grønt men som nå er blitt rødt? Eller vurder du å bestille en reise til et land som nå er grønt - men frykter hva som vil skje med betalte reiser dersom landet skulle bli rødt før avreise?

Svaret er stort sett det samme overalt: Har du bestilt reisen mens landet var grønt, kan du få pengene igjen for reisen dersom landet blir rødt etter bestilling og du dermed ønsker å avbestille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer