Vinterferie corona 2021 - regler og råd

Hva er lov i vinterferien?

Det er lov å reise på hytta. Men det kan være andre corona-relaterte ting du ikke får lov til i vinterferien.

ER DETTE LOV? Du kan både reise på hytte, hotell og i alpinbakken i vinterferien, men det er en del forbehold du må vite om. Her fra Skigaarden i Hemsedal. Foto: Halvard Alvik / NTB
ER DETTE LOV? Du kan både reise på hytte, hotell og i alpinbakken i vinterferien, men det er en del forbehold du må vite om. Her fra Skigaarden i Hemsedal. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Covid-19 og corona har vært et mareritt for de fleste i snart ett år. Ikke bare er det mentalt slitsomt å være isolert fra venner, familie og jobb, men å holde oversikten over de til enhver tid gjeldende reglene for karantene, isolasjon og reise kan være veldig vanskelig.

Råd og regler har kommet og gått - noen ganger trukket tilbake. Et godt eksempel på dette er at de såkalte ring-tiltakene i og rundt Oslo oppheves fra midnatt natt til torsdag 18. februar, skriver NTB, samtidig som helse- og omsorgsminister Bent Høie varsler at det snart vil komme nye, nasjonale råd - uten å røpe når disse vil være på plass.

Det er med andre ord trøblete å holde tritt med reglene som gjelder nå.

Slik blir vinterferien

Og nå kommer vinterferien, ei tid da barna har fri fra skolen og mange har fri fra jobb. På grunn av all tvilen folk kan ha knyttet til hvilke råd og regler som gjelder i vinterferien har vi laget en oversikt over dette.

Det korteste og generelle rådet er fortsatt at alle unødvendige reiser frarådes, at du bør redusere antall personer de har kontakt med og at du bør vise ekstra hensyn til de i risikogruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer