Hva er Oslos nye landemerke?

Holmenkollen er borte. Hvilken bygning overtar ikonstatusen?

Illustrasjon: Per Ervland
Illustrasjon: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av oktober ble Norges største turistattraksjon, hoppbakken i Holmenkollen, revet til fordel for en helt ny holmenkollbakke som skal stå klar i mars 2010, året før Oslo arrangerer Ski-VM.

Mellom 850.000 og en million betalende besøkende har valfartet til Holmenkollen årlig, men nå som tårnet er borte, hva er det som skal ta over ikonstatusen som Oslos flotteste attraksjon og landemerke?

Tipper på Operaen

DinSide Reise har satt sammen en liste over kandidater til Oslos nye landemerke. Lenger nede i artikkelen har vi laget en avstemningsboks, hvor dere, leserne, avgjør hvilke av byggverkene fortjener å ta over tittelen etter Holmenkollen. Stem nederst i artikkel. Hvis du har andre forslag enn de vi har listet, vil vi gjerne høre fra deg i debattsystemet under.

Vi snakket med adm. direktør i Visit Oslo, Tor E. Sannerud, og spurte hvilket landemerke han trodde ville gå av med seieren.

- Operaen har jo fått mest oppmerksomhet i det siste, så den vil nok være Oslos nye profil inntil den nye holmenkollbakken blir klar i 2010.

Norges største sommerattraksjoner

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer