Hva er taxfreekvoten? Ny app gir deg svaret

Med Kvote-Appen kan du også fortolle inn det du har med for mye - og gå på grønt i tollen.

KVOTE-APP: Tollvesenets nye Kvote-App kan fortelle deg når du er innafor eller utenfor taxfreekvoten, og du kan enkelt og greit fortolle det som eventuelt er utenfor kvota. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KVOTE-APP: Tollvesenets nye Kvote-App kan fortelle deg når du er innafor eller utenfor taxfreekvoten, og du kan enkelt og greit fortolle det som eventuelt er utenfor kvota. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lurer du på hva du kan ha med lovlig innafor taxfreekvoten? Nå lanserer Tollvesenet en ny app som skal gjøre det enklere for deg å holde kontroll på kvoten.

Men holder du deg til en bestemt type alkohol, slipper du å telle kvoteliter i det hele tatt!

Innafor eller utafor?

KvoteAppen ble lansert i dag, og kan fortelle deg når du er innafor kvoten og når du er utenfor. Den kan lastes ned via Appstore eller Google Play.

Du slipper å holde rede på de ulike kvote-alternativene med bytte av tobakk mot alkohol og så videre - dette gjør appen for deg.

Vi har testet ut appen, og synes den er veldig enkel og selvforklarende i bruk.

DU ER UTENFOR: Kjøpt for mye? Her får du beskjed, og du kan enkelt og greit fortolle varene som er utenfor.
DU ER UTENFOR: Kjøpt for mye? Her får du beskjed, og du kan enkelt og greit fortolle varene som er utenfor. Vis merDu taster kanskje enkelt inn hva du har tenkt å kjøpe - og så gir appen deg svar på om du er innafor eller utafor kvoten.

Er du utenfor kvoten, vil du få beskjed om ha du må betale for å fortolle dette inn på lovlig vis.

Du kan gjøre hele fortollingen enkelt og greit i appen, inkludert betaling - og så er det bare å gå på grønt i tollen.

Pass på!

Du må bare passe på at du kommer deg over grensa innen to timer etter at fortollingen er gjort.

Dersom du blir forsinket, må du gå på rødt og snakke med tollbetjeningen.

Husk også at det er ditt ansvar å sørge for at du har ladet telefonen slik at du faktisk kan vise frem at du har fortollet varene dine, ved tollpassering.

6.000 kroner og 24 timer

Dersom du kun er interessert i å handle det som er innafor taxfreekvoten, må du i tillegg til alkohol- og sigarettmengden også huske at du må holde deg innafor beløpsgrensene og tidsgrensa:

  • Du kan som kjent ta med deg en avgiftsfri kvote med alkohol- og tobakk når du har vært i utlandet. Husk at denne kvoten må være innenfor den såkalte verdigrensa på 6.000 kroner.
  • Husk og at du må være ute av landet i minst 24 timer for å kunne handle med deg taxfreekvoten hjem.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer