Hva gjør denne i resepsjonen?

Ville elefanter på årlig vandring gjennom hotell.

Mfuwe Lodge ligger langs ruten til elefantflokkens favorittmat som er mangoer. Derfor vandrer de gjennom hotellet hvert år når mangoene er modne.  Foto: Mfuwe Lodge
Mfuwe Lodge ligger langs ruten til elefantflokkens favorittmat som er mangoer. Derfor vandrer de gjennom hotellet hvert år når mangoene er modne. Foto: Mfuwe Lodge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Elefantene går gjennom hotellet nesten hver dag i fire til seks uker.Andy Hogg, direktør i Bushcamp Company


Det er en utrolig begivenhet i seg selv å se ville elefanter. Men hvordan ville du reagert dersom et titalls ville elefanter hadde vandret gjennom resepsjonen på hotellet ditt?

På Mfuwe Lodge i South Luangwa nasjonalpark i Zambia finner den uvanlige begivenheten sted hvert år. Hver november trasker en flokk på rundt ti elefanter gjennom hotellet. Hotellet ligger nemlig midt på elefantflokkens rute til favorittmaten, nemlig ville mangoer, skriver nettutgaven av The Telegraph.

Safari for tøffinger

Nærkontakt

Andy Hogg, er direktør i Bushcamp Company, som driver hotellet. Han forteller til avisen at han aldri har vært vitne til en slik nærkontakt mellom mennesker og ville elefanter før.

- Elefantene går gjennom hotellet nesten hver dag i fire til seks uker, når mangoene er modne. Flokken består av ti elefanter, og det er bare denne flokken som går gjennom hotellet, forteller han til avisen.

Til tross for at elefantene kommer veldig nært gjestene på hotellet, må gjestene alltid holde seg på avstand. Det finnes både murer og vegger som skal beskytte gjestene dersom noe skulle gå galt.

Hotellet, som har 150 ansatte spredt over åtte forskjellige camper, har aldri opplevd noen ulykker som følge av elefantvandringen.

- Elefantene er ikke aggressive, men vi ønsker ikke å friste skjebnen, for de er jo ville dyr, sier Hogg.

Mfuwe Lodge ligger i South Luangwa National Park, som er et populært område for gåsafarier. Foto: Mfuwe Lodge
Mfuwe Lodge ligger i South Luangwa National Park, som er et populært område for gåsafarier. Foto: Mfuwe Lodge Vis mer


Ti år på rad

Elefantflokken har tatt samme rute gjennom hotellet ti år på rad, og begivenheten har, ikke overraskende, blitt en turistattraksjon.

Mfuwe Lodge er en populær destinasjon for turister som vil på gåsafarier. Det vil si at man slippes man løs til fots ute i villmarken blant løver og elefanter. Les mer om safari til fots her.

Se Afrikas største drapsmaskin

Mfuwe Lodge
Hvor: South Luangwa National Park, Zambia
På nett: mfuwelodge.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer