Hva gjør du om det blir streik på Gardermoen?

Fare for streik i sikkerhetskontrollen kan påvirke over 40.000 reisende fredag. Dette er dine rettigheter.

STENGES VED STREIK: Det er fare for streik blant vekterne som betjener sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Det kan bety streik fra fredag klokken 06, og vil påvirke over 40.000 reisende på en av sommerens største reisedager. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
STENGES VED STREIK: Det er fare for streik blant vekterne som betjener sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Det kan bety streik fra fredag klokken 06, og vil påvirke over 40.000 reisende på en av sommerens største reisedager. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fare for streik både hos SAS og på Gardermoen. Oslo Lufthavn har informert om at flyplassen vil stenge fra fredag 10. juni klokken 06 dersom ikke partene kommer til enighet.

For Gardermoens del dreier det seg om forhandlinger mellom arbeidsgiverorganisasjonen NHO Service og arbeidstakerorganisasjonen Parat.

Flyplassen kan rammes fordi det er snakk om potensielt 531 vektere og ansatte som tas ut i streik fra fredag, og det er disse som betjener sikkerhetskontrollen på Gardermoen.LES OGSÅ: Dine rettigheter ved forsinkelser, innstillinger, overbooking og bagasjetrøbbel

En av de største reisedagene

Fredag er forventet å bli en av de største reisedagene i sommer. Ifølge Oslo Lufthavns prognoser, skal 94.000 reisende innom Gardermoen førstkommende fredag.

Ved en eventuell vekterstreik, vil Oslo Lufthavn stenge for alle avreiser.

- Konsekvensen av en eventuell streik blir at man stenger for de som skal ut å fly på fredag, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen, til Dinside.

Et streikeuttak på størrelsen av det som er skissert, vil føre til en kapasitetsreduksjon på opptil 70 prosent i sikkerhetskontrollen, som ifølge Andersen vil medføre store sikkerhetsmessige utfordringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer