Hva het NYC før?

Test deg selv.

New York City har ikke alltid hett NYC ... Foto: Colourbox
New York City har ikke alltid hett NYC ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vet sikkert at Oslo en gang i tiden har gått under navnet Christiania, og at Trondheim har hett både Trondhjem og Nidaros.

Test deg selv: Aktuell geografi

Men vet du hvilken norsk by som tidligere lød det klingende vakre navnet Viktoriahavn? Eller hvilket afrikansk land vi snakker om når vi refererer til forhenværende Sørvest-Afrika?

Ta testen nedenfor og sjekk hvordan det står til med de kombinerte historis- og geografikunnskapene dine.

Knuste ruter i kampens hete

Stedsnavn, bynavn og landsnavn har gjennom historien forårsaket mange tumulter. Bare se på konflikten som har vært rundt navnet på det som i dag er Norges 3. største by, Trondheim. Roger Lockertsen tok i 2006 doktorgraden sin med avhandlingen «Namnet på byen Trondheim. Ei språkhistorisk og faghistorisk tilnærming». Her beskriver han hvordan trønderne i 1929 gikk berserk i gatene fordi de striddes om navnet på byen Trondheim. I 1930 ble Nidaros det nye, offisielle navnet på byen som da var kjent som Trondhjem. I dag er navnet Trondheim, etter at Stortinget vedtok å gi byen tilbake sitt opprinnelige navn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer