Hva hjelper mot flyskrekk?

Kan det hjelpe med en øl eller annen alkohol før flyreisen? Her er gode råd for deg som er redd for å fly.

REDD FOR Å FLY? Kunnskap om flyreisen og hva som skjer med flyet underveis, kan hjelpe flyredde å mestre skrekken. Alkohol-konsum er en av tingene som typisk ikke hjelper ... Foto: NICO ELNINO/SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
REDD FOR Å FLY? Kunnskap om flyreisen og hva som skjer med flyet underveis, kan hjelpe flyredde å mestre skrekken. Alkohol-konsum er en av tingene som typisk ikke hjelper ... Foto: NICO ELNINO/SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som kan være redde for å fly - som har «flyskrekk» eller er «flyredde».

- «Flyredd» er egentlig et samlebegrep for mange ting, noen ganger handler det ikke om fly engang, forteller Ellen Halvorsen, purser og instruktør hos SAS - som også holder kurs for flyredde.

Det handler i mange tilfeller om frykten for det ukjente.

- Folk er ofte redde for ting de ikke kan så mye om, og det er mange som ikke vet så mye om hva som egentlig skjer når man flyr, forteller Tonje Næss, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, til Dinside.

Halvorsen sier «flyskrekk» også kan handle om klaustrofobi eller frykten for å bli redd - og for mange handler det om en følelse av ikke å ha kontroll.

- Noen er redd for dårlig vær, for turbulens, de føler redsel under take-off, de frykter tekniske problemer, terror, eller er redde for å forulykke, forteller Halvorsen.

Noe av det viktigste flybesetningen gjør for flyredde under flyvninger, er å forberede dem på hva som skal skje og fortelle hva som er normalt når det kommer til lyder og annet som kan skje underveis - under takeoff og landing - og hva som skjer når det er turbulens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer