Hva kan du om stjernehimmelen?

Test kunnskapene dine her.

Publisert
Sist oppdatert

Det er når du kikker på på den uendelige stjernehimmelen at du skjønner hvor liten del av universet jordkloden utgjør. Det er lett å bli filosofisk da. Og kanskje du tenker på alle milliarder av andre mennesker som opp gjennom tidene har kikket opp på akkurat den samme himmelen?

Før i tiden var stjernehimmelen et viktig navigasjonssystem for folk. Dermed oppsto stjernebilder som ble sett på som holdepunkter langt der oppe. De første tegnene på at mennesker kartla stjernehimmelen er funnet i en hule i Sør-Frankrike. Disse risningene er over 17.000 år gamle.

Det var de antikke grekerne som virkelig begynte å kartlegge stjernehimmelen. De navnga halvparten av de 88 offisielle stjernebildene vi kjenner i dag. I denne testen kan du finne ut hva du kan om stjernehimmelen. Vil du lese mer om stjernebildene, gå til International Austronomical Union.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer