Hva kan du pakke i kofferten og håndbagasjen?

Pakker du feil, kan det koste deg dyrt. Se hva du bør pakke hvor, når du skal ut å fly.

PASS PÅ HVA DU LEGGER HVOR: Du bør ikke pakke verdisaker og dyre julegaver i kofferten som skal sjekkes inn - men det er heller ikke alt du kan ta med i håndbagasjen. Foto: KEYSTONE/NTB SCANPIX
PASS PÅ HVA DU LEGGER HVOR: Du bør ikke pakke verdisaker og dyre julegaver i kofferten som skal sjekkes inn - men det er heller ikke alt du kan ta med i håndbagasjen. Foto: KEYSTONE/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alt du bør pakke i håndbagasjen. Som for eksempel spekematsettet til far med tilhørende kniv, eller gaver med flytende innhold over den lovlige mengden. Men det er heller ikke alt du bør pakke i innsjekket bagasje.

Ifølge en undersøkelse fra Tryg Forsikring får flere tusen nordmenn ødelagt elektroniske gaver og skjøre gjenstander når de skal ut å fly i desember.

- Mange velger å pakke dyre og skjøre ting i bagasjen som ikke dekkes av forsikringen, sier pressetalsmann Arvid Steen i Tryg forsikring.

- Verdisaker og elektroniske duppeditter i innsjekket bagasje er risikosport, fortsetter han.

LES OGSÅ: Gjem verdisakene under jakka i sikkerhetskontrollen!

- Sjekk inn innpakkede gaver

Kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn sier at du bør vurdere å sende innpakkede gaver i innsjekket bagasje, men at gaver av høy verdi selvsagt bør medbringes i håndbagasjen - forutsatt at dette er tillatt.

- Våre folk er på jobb for de reisende og ønsker at de skal få en best mulig reise hjem til jul. Derfor er det ekstra kjedelig for oss når vi må åpne og eventuelt ta bort deler av julegaven. Det er ingen god følelse for sikkerhetskontrollørene og ingen god opplevelse for passasjerene. Derfor håper vi folk tar oppfordringen vår om å sende julegaver i innsjekket bagasje, sier Westher Andersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.